GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Malenica: Poduzet ćemo sve da olakšamo navijačima

Malenica: Poduzet ćemo sve da olakšamo navijačima
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2023 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručio je da će hrvatska Vlada i Ministarstvo poduzeti sve da olakša navijačima uhićenima u Grčkoj preuzimanje kaznenog progona ili preuzimanje izvršavanja kazne, ali da najprije treba pričekati odluku grčkog suda, prenosi Zadarski list.

"Prerano je o tome govoriti. Treba pričekati odluku suda u Grčkoj o kaznenim i prekršajnim djelima koja se stavljaju na teret", kazao je u Malenica u izjavi za medije emitiranoj u nedjelju.

Malenica je ranije zatražio da se hrvatskim državljanima osigura pravo na pravično suđenje, pravnu zaštitu i razumijevanje postupka, kao i druga prava za vrijeme lišenja slobode i za trajanja postupka. Ministar je istaknuo da Republika Hrvatska očekuje da će se u suradnji svih nadležnih tijela tijekom postupka rasvijetliti sve okolnosti navijačkih nereda u kojima je poginuo grčki navijač.

Skupina roditelja i članova obitelji Dinamovih navijača, pritvorenih u Ateni nakon ubojstva suparničkog navijača, uputili su u nedjelju pučkoj pravobraniteljici Teni Šimonović Einwalter apel u kojem traže da poduzme sve potrebne radnje kojima bi se pomoglo uhićenim hrvatskim državljanima. Ranije su pozvali Vladu i Predsjednika RH da učine isto, strahujući od osvete grčkih navijača, kršenja presumpcije nevinosti i prava na pravično suđenje.

Roditelji uhićenih upozorili su i na medijski linč, a od pravobraniteljice su, između ostaloga, zatražili da učini sve napore kako bi se uhićene stavilo u jedan zatvor, sve zajedno, te da ih se ne razdvaja radi njihove sigurnosti.

Pravobraniteljica Šimonović Einwalter je u javljanju za Dnevnik Nove TV izjavila da se svako suđenje i ocjenjivanje postoji li nečija odgovornost za djela koja mu se stavljaju na teret mora zadržati unutar sudnice, a ne na ulicama, društvenim mrežama ili medijskom prostoru.

Hrvatski veleposlanik u Ateni Aleksandar Sunko kazao je pak da službene optužnice još nema i da bi se hrvatske navijače moglo teretiti za narušavanje javnog reda, uništavanje imovine i zločinačko udruživanje.

Mediji su ranije izvijestili da se skupinu od 98 uhićenih tereti za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a poseban naglasak je stavljen na istragu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, za što su osumnjičeni Hrvat, Albanac i tri Grka.

Tagovi: Ivan Malenica, Bad Belue Boys, Dinamo, AEK Atena
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE