GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada će Izrael pokrenuti kopnenu ofenzivu?

Kada će Izrael pokrenuti kopnenu ofenzivu?
OFENZIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Od napada Hamasa 7. listopada, Izrael je bombardirao Gazu i gomilao trupe uz granicu, u očitoj pripremi za kopnenu ofenzivu.

U odvojenim intervjuima, dva glasnogovornika Izraelskih obrambenih snaga bavila su se pitanjem kada će se takva ofenziva dogoditi.

"Kopnena ofenziva, ako se dogodi, bit će u najboljem operativnom trenutku", rekao je potpukovnik Peter Lenner.

U međuvremenu, potpukovnik Jonathan Conricus rekao je za Australian Broadcasting Corporation da će "rat završiti" ako se Hamas preda i oslobodi svoje taoce.

Ako Hamas odbije, rekao je Conricus, "vjerojatno ćemo morati ući i obaviti to".

"Krajnje stanje ovog rata je demontirani Hamas koji nikada neće moći ugroziti bilo kojeg izraelskog civila", rekao je.

Kina situaciju u Gazi smatra "vrlo ozbiljnom", s rizikom od porasta kopnenog sukoba velikih razmjera, a izgledi su "zabrinjavajući" kako se oružani sukobi duž susjednih granica šire, objavili su kineski državni mediji ponedjeljak, citirajući posebnog izaslanika zemlje za Bliski istok.

Izaslanik Zhai Jun rekao je da je Kina pružila i nastavit će pružati hitnu humanitarnu pomoć Palestincima putem Ujedinjenih naroda i putem bilateralnih kanala kako bi pomogla u ublažavanju humanitarne krize.

Zhai je također rekao da je Kina voljna učiniti "sve što je povoljno" za promicanje dijaloga, postizanje primirja i obnovu mira, kao i za promicanje rješenja s dvije države, objavila je Središnja kineska televizija.

Tagovi: hAZA, POJAS gAZE, iZRAEL, hAMAS
PROČITAJ I OVO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE