GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom
GUŽVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2023 / 17:45
Autor: SEEbiz / STA
TIM - Italija je u 14 sati uvela kontrolu na granici s Austrijom te sa Slovenijom i na graničnim prijelazima zaustavlja otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegdje kontrole još nisu uspostavljene.

Kod Fernetiča na slovenskoj strani granice stvorila se manja kolona, javlja slovenski Primorski dnevnik.

Tamo talijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenijela je ANSA. Na prijelazima Repentabr i Škofije u 14 sati nije bilo kontrola, prenosi STA.

Italija uvodi kontrole zbog promijenjene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku, a bit te privremene mjere je prevencija terorizma i organiziranog kriminala.

Za nadzor granice sa Slovenijom angažirano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati tamošnjim snagama sigurnosti. Kontrola će se na većim graničnim prijelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična.

Kontrola će trajati do 30. listopada, a za 2. studenoga Italija planira sastanak s predstavnicima slovenskih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska tiskovna agencija APA.

Tagovi: Italija, sCHENGEN, GRANICA, GRANIČNE KONTROLE
PROČITAJ I OVO
SDP odustao od pregovora s DP-om
ODUSTAJANJE
SDP odustao od pregovora s DP-om
ZAGREB - U Socijaldemokratskoj partiji odustali su od pregovora od slaganja tzv. antikorupcijske većine s Domovinskim pokretom, javlja Novi list.
Radin: Ostajemo kompaktni
MANJINCI
Radin: Ostajemo kompaktni
ZAGREB - Furio Radin, iskusni saborski zastupnik i jedan od utjecajnijih članova kluba manjinskih zastupnika, dao je vrlo zanimljivu izjavu za Index kojom sugerira da klub manjinaca ipak neće biti razbijen kao što to zahtijeva plan Andreja Plenkovića i Domovinskog pokreta.
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
IDEJE
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
LJUBLJANA - Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor najavio je da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najverovatnije naredne nedelje Briselu proslediti njegovu kandidaturu za mesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
DOBRODOŠLICA
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
BUDIMPEŠTA - Kineski čelnik Xi Jinping provest će najveći dio svoje petodnevne turneje po Europi ovog tjedna u dvije male zemlje na istočnoj polovici kontinenta, regiji koju je Peking koristio kao uporište za svoje rastuće gospodarske ambicije u Europi.
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
KOALICIJA
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
ZAGREB - U utorak će se održati sastanci koji bi mogli odrediti vodstvo Hrvatske u iduće četiri godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE