GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP odustao od pregovora s DP-om

SDP odustao od pregovora s DP-om
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 10:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Socijaldemokratskoj partiji odustali su od pregovora od slaganja tzv. antikorupcijske većine s Domovinskim pokretom, javlja Novi list.

"S onima koji žele osigurati vlast HDZ-ovoj zločinačkoj organizaciji nema više smisla razgovarati", poručili su iz SDP-a.

To automatski znači da propadaju nastojanja protivnika HDZ-a, u prvom redu SDP-a i Mosta, da privole DP da s njima sudjeluje u konstituiranju sabora i potom izglasaju neke odluke, poput one o poništenju imenovanja Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, navodi Novi list.

U SDP-u, piše list, navodno nisu gajili pretjerane nade da će nekadašnji članovi HDZ-a koji se nalaze na čelnim pozicijama unutar DP-a odustati od koalicije s bivšim kolegama, ali se nisu ni osvrtali na stavove Možemo ili IDS-a, koji su zbog čistoće vlastite svjetonazorske pozicije žustro odbacivali bilo kakvu suradnju s Penavinom strankom i desnicom.

Grbin se dva puta nalazio s izaslanstvom DP-a, ali za razliku od Mosta nije ponudio Penavi mjesto predsjednika sabora. Njegova je ideja bila da Gordana Jandrokovića zamijeni neki zastupnik SDP-a, a da dužnosti tri potpredsjednika u kvoti većine pripadnu Domovinskom pokretu, Možemo i Mostu.

Nisu u SDP-u gajili pretjerane nade da će nekadašnji članovi HDZ-a, koji mahom vode DP, odustati od koalicije s bivšim kolegama, koji su i dalje u HDZ-u, ali su procjenjivali da vrijedi uložiti trud da se to eventualno dogodi.

Tagovi: SDP, DP, GRBIN, PENAVA, HDZ
PROČITAJ I OVO
Turudić najavio prve poteze
NAJAVE
Turudić najavio prve poteze
ZAGREB - Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas je preuzeo dužnost od svoje prethodnice Zlate Hrvoj-Šipek. Održao je i konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prvim potezima.
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
PORUKE
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
ZAGREB - Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
PRITISCI
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
BERLIN - Neregularna migracija preko Bjelorusije i Rusije gotovo se nije odvijala u zimskom razdoblju. Ali sada brojke ponovo naglo rastu. Za sigurnosne stručnjake riječ je o “hibridnom ratovanju”.
Izrael odgovorio na Hamasov napad
ODGOVOR
Izrael odgovorio na Hamasov napad
RAFAH - Hamasovo ministarstvo zdravstva objavilo je da su deseci ljudi ubijeni ili ozlijeđeni u eksploziji u izbjegličkom kampu na području Rafaha.
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
OSUDA
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
MADRID - Španjolski ministar vanjskih poslova osudio je kao "skandalozan i užasan" video koji je objavio njegov izraelski kolega u kojem se sugerira da će Hamas biti zahvalan Španjolskoj zbog najavljenog priznanja Palestine, u situaciji kada raste svađa između Španjolske i Izraela oko rata u Gazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE