GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina

Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
KOALICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 07:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U utorak će se održati sastanci koji bi mogli odrediti vodstvo Hrvatske u iduće četiri godine.

HDZ i DP će nastaviti pregovore o sastavljanju koalicije, a istog dana sastat će se i klub zastupnika nacionalnih manjina koji će morati odlučiti ostaju li jedinstveni ili će troje SDSS-ovaca biti izbačeni iz kombinacije. No, dok razgovori s DP-om, čini se, idu ka dogovoru, glas protiv suradnje s njima dižu HSLS-ovci.

Tko će u isti tim s HDZ-om još nije poznato. Sve ćemo doznati u danima pred nama, tvrdi Jandroković, ali kaže – poštuju volju birača.

“I DP je dobio 14 mandata tako da je očito da su birači poslali poruku smjera u kojem žele ići. Međutim mi želimo i dalje ići s politikom prema manjinama u smislu zaštite svih njihovih prava, programa, operativnih planova, tu sigurno neće doći do promjene, a kako ćemo formirati Vladu, to ćemo vidjeti u idućim danima”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

No, hoće li HDZ rascijepiti manjinske zastupnike kao Jandroković protivničku obranu? Uvjet Domovinskog pokreta je ne SDSS-u u bilo kojoj kombinaciji. Je li Milorad Pupovac razočaran spoznajom da će Andrej Plenković vjerojatno pristati na to?

“Sve što vas zanima i javnost, čut ćete za koji dan. Jeste li razočarani? Na današnji dan nitko ne bi trebao biti razočaran. A ima li nekih briga koje dijelimo svi u ovoj zemlji, vjerojatno ima. Ali danas se radujemo”, kazao je Milorad Pupovac.

Plenković poručuje – svi će biti zadovoljni.

“Razgovaramo o svemu, mislim da ćemo naći rješenja koja su dobra za sve”, rekao je.

I dok na rukometnom terenu HDZ-ovci i HSLS-ovci surađuju i slažu taktike…

U političkoj areni Hrebaku više nije do smijeha. Domovinski pokret mu se ne sviđa.

“Ja sam dosta skeptičan oko načina na koji se ovo sve sad poslaguje. Sjest ćemo i razgovarati. Ukoliko nas premijer uvjeri u to, mi ćemo podržati ovakvu većinu iako, kažem, nisam oduševljen načinom na koji se ona upravo slaže.

“Ako vas premijer uvjeri? Znači niste sigurni da će to tako ići dalje?”

“Teško je sad meni analizirati, projicirati kada mi ništa ne znamo”, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak za N1 televiziju.

Hrebaka smeta što se njegovu stranku ne pita za mišljenje o suradnji s Domovinskim pokretom.

“Nas manje partnere nitko ništa ne pita, a upravo iz toga proizlazi i boja moga glasa. Osobno sam osvojio veliki broj preferencijalnih glasova na ovim izborima i nije mi svejedno što ćemo raditi kao predstavnici tih preferencijalnih glasova. Vidim da nas svi uzimaju zdravo za gotovo, HSLS je puno više od robe s police”, kazao je.

Ako će za to dobiti 13 ruku Domovinskog pokreta, Plenković se, izgleda, spreman odreći tri glasa SDSS-a, pa ga vjerojatno neće smetati ni nezadovoljstvo dvoje HSLS-ovaca. No, razbijanje jedinstva nacionalnih manjina moglo bi odjeknuti i izvan granica Hrvatske.

Tagovi: hrebak, plenković, pupovac, penava, hsls
PROČITAJ I OVO
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE