GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsku zabijelio snijeg, negdje ga ima i preko 20 cm

Hrvatsku zabijelio snijeg, negdje ga ima i preko 20 cm
LUDO VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hladni prodor je zahvatio sjeverne i središnje krajeve Hrvatske uzrokujući obilnu kišu koja je prešla u susnježicu i snijeg te pad temperature.

Nestabilan zrak još nije prodro nad srednji i južni Jadran ali danas će i tamo nastupiti promjena vremena. Počelo je kalendarsko proljeće, a minimalne temperature u proteklom tjednu bile su od – 2 do -3 u unutrašnjosti a na Jadranu oko 4C. Najviše dnevne temperature su bile iznadprosječno visoke, a 21.2 je izmjereno u Karlovcu. dok je na Jadranu najviša temperatura zabilježena u Rijeci 20.9.

Jutros u 7 sati na postajama DHMZ-a izmjerene su ove visine snijega:

Crni Lug-NP Risnjak 5

Delnice 10

Gospić 4

Karlovac 5

Ogulin 6

RC Puntijarka 25

Zagreb-Maksimir 1

Zagreb-aerodrom 2

Zavižan 3.

Vremenska situacija pod utjecajem je prodora nestabilnog zraka atlantskog i polarnog porijekla koji se glavninom premješta sjeverno od Alpa. Nad našim krajevima hladna fronta djeluje na vrijeme u unutrašnjosti uz oblačno vrijeme s povremenom kišom i susnježicom.

Hladan nestabilan zrak prodrijet će tijekom dana i nad srednji i južni Jadran te će se uz grmljavinu i pljuskove premještati prema jugoistoku. Na sjevernom Jadranu puše bura mjestimice s olujnim udarima a na srednjem i južnom jugozapadnjak i oštro. Danas će najviše dnevna temperatura u unutrašnjosti biti od 8 do 10, na Jadranu od 12 do 15C.

Sutra u ponedjeljak prognoziramo jutarnju maglu u unutrašnjosti, a nakon dizanja magle djelomice sunčano vrijeme. Poslijepodne slab razvoj dnevne naoblake tako da je u planinskim krajevima Slavonije moguć i pokoji pljusak.

Na sjevernom Jadranu puhat će slaba bura i tramuntana a na južnom i srednjem sjeverozapadnjak, krajem dana i u noći na utorak vjetar u okretanju na jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 9, najviše dnevne u unutrašnjosti oko 13 a na Jadranu od 14 na sjevernom dijelu do 18 na jugu i otocima.

Početak tjedana u unutrašnjosti promjenljivo oblačno s jutarnjom maglom i porastom dnevnih temperatura, nova kratkotrajna kišna epizoda moguća je u srijedu a nakon nje stabilizacija vremena uz porast temperature zraka i obilje sunčanog vremena. Na Jadranu početak tjedna promjenljivo oblačno s povremenom kišom i slabim jugom.

Više oborina prognoziramo u Istri i na Kvarneru. Drugi dio tjedna sunčano i toplo. Nove značajnije oborine uz jugo prognoziramo u prvom tjednu travnja.

Tagovi: vrijeme, snijeg, sljeme, delnice
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE