GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrabri telefon uz pomoć Mplusa prikuplja donacije za otvorenje novog Hrabrog centra u Dugavama

Hrabri telefon uz pomoć Mplusa prikuplja donacije za otvorenje novog Hrabrog centra u Dugavama
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Udruga Hrabri telefon predstavila je novog donatora i partnera projekta „Novi početak – širenje socijalnih usluga Hrabrog telefona“ – tvrtku Mplus, s kojom prikuplja donacije za novi „Hrabri centar“.

Mplus je projekt podržao financijski, ali i pružanjem usluga pozivne kampanje prema bazi od 26.000 potencijalnih donatora Hrabrog telefona u svrhu dovršenja izgradnje novog „Hrabrog centra“ u zagrebačkim Dugavama, koji bi trebao biti otvoren u srpnju ove godine.

„Ostvarujući svoju misiju, Hrabri telefon odgovara na potrebu za zaštitom i sigurnošću svakog djeteta osnaživanjem njega i njegove okoline. To je moguće jedino uz partnere koji su spremni dati podršku. Izuzetno nam je drago da smo u Mplusu pronašli istinskog partnera koji će dati važan doprinos otvorenju 'Hrabrog centra' putem kojeg ćemo proširiti svoje usluge i pružiti pomoć i podršku većem broju djece i njihovih obitelji. Vjerujemo kako će način i rezultati ove suradnje biti primjer dobre prakse cijeloj zajednici, a posebno poslovnoj, o tome kako odgovoriti na goruće potrebe zajednice u kojoj djeluju i kako pridonijeti stvaranju boljeg društva u cjelini“, rekla je Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon.

„Ova suradnja, nazvana 'Ključ podrške je komunikacija', naglašava našu predanost zajedničkoj misiji stvaranja bolje, zdravije i sigurnije zajednice u partnerstvu s drugima. Tijekom ožujka i travnja naši će agenti kontaktirati 26.000 donatora iz baze Hrabrog telefona kako bismo promovirali rad Udruge u svrhu prikupljanja iznosa potrebnog za završetak radova i otvorenje novog 'Hrabrog centra' u Dugavama. Želja nam je da se djeci, mladima i roditeljima omogući sigurno mjesto za razgovor, podršku i pomoć kad god im je to potrebno. Dodatno, u suradnji s Hrabrim telefonom želimo pružiti podršku Mplus zaposlenicima, za koje ćemo tijekom cijele godine organizirati niz edukativnih i interaktivnih radionica te individualnih savjetovanja. Ova suradnja nam puno znači jer odražava naše vrijednosti,“ rekao je Tomislav Glavaš, član Uprave i izvršni direktor Mplus Grupe.

Hrabri telefon najprepoznatljiviji je po besplatnoj savjetodavnoj liniji za djecu 116-111 te liniji 0800-0800 za roditelje, no uz njih provodi i više od 10 projekata i programa na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U radu organizacije sudjeluje više od 180 volontera, a više od 25 godina, koliko postoji, usmjeren je na zaštitu interesa djece i mladih.

O važnosti postojanja besplatne savjetodavne linije poput Hrabrog telefona svjedoče i podaci o gotovo 4.000 zaprimljenih upita u 2023. godini. Upiti su upućivani od strane djece, roditelja i drugih odraslih osoba zabrinutih za dobrobit djece, a najčešće su povezani s mentalnim zdravljem djece i mladih. Ono što je posebno zabrinjavajuće je broj upita povezanih s temom suicidalnosti i samoozljeđivanjem. Tijekom 2023. godine zabilježeno je 318 upita s tom tematikom, što čini čak 8% od ukupnog broja kontaktiranja svih kanala pomoći Hrabrog telefona.

U novom i većem prostoru u zagrebačkim Dugavama, Hrabri telefon proširit će aktivnosti prevencije kroz više oblika savjetovanja (telefonska linija, e-savjetovanje te grupni i individualni rad) za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju, žrtve obiteljskog nasilja, trudnice i roditelje s djecom do godine dana te članove obitelji ili udomiteljskih obitelji.

Liniju mogu nazvati djeca, mladi i roditelji kako bi dobili savjet, pronašli utjehu i riješili problem. Linija je dostupna od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati, a Hrabri telefon mogu kontaktirati i putem e-maila, chata, foruma ili Facebooka. Tijekom radnog tjedna savjetovatelji su dostupni uživo na chatu od 9 do 20 sati, dok je ostale kanale e-savjetovanja moguće kontaktirati u bilo koje vrijeme.

Kampanju izgradnje novog „Hrabrog centra“ u Dugavama poput tvrtke Mplus mogu podržati i drugi donatori – pravne i fizičke osobe. Donirati se može putem web stranice Hrabrog telefona, gdje se nude opcije doniranja putem kartica, KeksPaya i Aircasha. Također, može se donirati izravno na račun udruge HR8824020061500118867 (Erste banka).

Tagovi: Hrabri telefon, Mplus, Hrabri cenar, Dugave
PROČITAJ I OVO
Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a
NEDOSLJEDNO
Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a
ZAGREB - Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
DORH otkrio detalje dvostrukog ubojstva u Slavonskom Brodu
ZLOČIN
DORH otkrio detalje dvostrukog ubojstva u Slavonskom Brodu
SLAVONSKI BROD - O dvostrukom ubojstvu u Slavonskom Brodu izjavu je dao Davor Smoljan, zamjenik županijske državne odvjetnice.
DP neće podržati Pupovca na čelu Odbora za ljudska prava
OČEKIVANO
DP neće podržati Pupovca na čelu Odbora za ljudska prava
ZAGREB - Zastupnici Domovinskog pokreta rekli su u četvrtak da sutra na glasanju u Saboru neće podržati Milorada Pupovca (SDSS) za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, ni Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, što su najavili i partneru HDZ-u.
Dvostruko ubojstvo u Slavonskom Brodu, uhićen 45-godišnjak
TRAGEDIJA
Dvostruko ubojstvo u Slavonskom Brodu, uhićen 45-godišnjak
SLAVONSKI BROD - Četrdesetpetogodišnji muškarac uhićen je u četvrtak u Slavonskom Brodu zbog sumnje u ubojstvo 76-godišnjeg muškarca i 78-godišnje žene, izvijestila je PU brodsko-posavska.
Mark Rutte postaje novi glavni tajnik NATO-a
KARIJERE
Mark Rutte postaje novi glavni tajnik NATO-a
BRUXELLES - Odlazeći nizozemski premijer Mark Rutte bit će novi glavni tajnik NATO-a, nakon što su se sve 32 članice saveza složile da upravo on naslijedi Jensa Stoltenberga, piše Politico.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE