GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković odgovorio Milanoviću

Butković odgovorio Milanoviću
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2024 / 16:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nazvao je optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića na račun njegovog brata lažnima, poručivši da neće govoriti o sumnjivim poslovanjima članova predsjednikove obitelji, poglavito onih koji više nisu među nama.

"Vidim da ga je moja objava jutros dosta očešala, da se dosta uzjogunio. Pa onda napada, klasično, to vraća na obitelj, napada moju obitelj takvim notornim lažima i stvarima koje su jako neugodne", rekao je Butković novinarima uoči sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Milanović je komentirao Butkovića zbog objave na Facebooku, rekavši da je njegov brat ostavio posao policajca i krenuo u posao s kamionima kao podizvođač na megaprojektima koje vodi Butković. Dodao je da se ne radi o insinuacijama o poslovima Butkovićevog brata s državom već "opće poznatoj stvari i notornoj činjenici". „"Žao mi je što svom bratu nisam tako nešto omogućio", ustvrdio je.

Butković je u izjavi poručio Milanoviću da s time ništa neće postići. "Ja za razliku od njega, ako ćemo govoriti o poslovanju članova obitelji, sumnjivim poslovanjima članova obitelji, neću govoriti o njegovim članovima obitelji, poglavito onih koji više nisu među nama. Tako da ću se suzdržati", rekao je ministar.

Verbalni obračun na relaciji predsjednika države i Butkovića krenuo je ranije danas nakon što je ministar na Facebooku objavio da dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Milorad Dodik, u društvu Aleksandra Vučića i srpskog patrijarha Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države.

Ona poznata rečenica Stjepana Radića mogla bi se vrlo lako primijeniti i na Milanovića: Ne srljaj ko gusak u Laktaše!, napisao je Butković na Facebooku uz poveznicu na tekst u Jutarnjem listu „Vučić, Dodik i Porfirije objavili srpski osvajački program: Krećemo točno 5. i 6. svibnja!”

Na to je Milanović na Facebooku postavio pitanje Butkoviću kako ide bratov posao s kamionima i posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banja Luci.

Milanović je kasnije o Butkoviću pričao i na presici.

"Dakle, notorna je činjenica da brat Olega Butkovića, bivši policajac, u poznim godinama, s puno iskustva na grbači, ostavlja policijsku uniformu i kreće u posao, kao podizvođač, na megaprojektima koje vodi ministarstvo gdje je ministar tko? Ilija Čvorović? Njegov rođeni brat. Ajde si sad zamislite. Meni je žao da ja svom bratu prije nego što je umro bez lipe nisam tako nešto omogućio. Unija plaća, proračun plaća, i sad imaš brata kojem se, naravno, ne da biti murjak, to je težak posao. Frajer nabavlja kamione, radi kao podizvođač ljudi kojima posao daje tvoj brat", kazao je Milanović.

Tagovi: butković, milanović, laktaši, dodik
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE