GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaklada UniCredit izdvaja 3 milijuna eura za inicijativu Call for Education 2023

Zaklada UniCredit izdvaja 3 milijuna eura za inicijativu Call for Education 2023
OBRAZOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2023 / 14:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zaklada UniCredit, u skladu sa svojim ciljem otključavanja potencijala sljedeće generacije Europe, pokrenula je inicijativu Call for Education 2023 kako bi podržala programe za unapređenje obrazovanja u 10 zemljama u kojima Grupa posluje, uključujući i u Hrvatskoj.
U sklopu inicijative,

Zaklada UniCredit izdvojit će ukupno 3 milijuna eura kako bi identificirala i pružila podršku programima namijenjenim učenicima od 11 do 19 godina, koje provode neprofitne organizacije, s posebnim naglaskom na rješavanje problema ranog napuštanja školovanja, poticanje visokog obrazovanja i stjecanje odgovarajućih vještina za ulazak na tržište rada.

„Obrazovanje je temeljni pokretač budućnosti Europe. Duboko vjerujem da je naša odgovornost, kao europske institucije, dosljedno identificirati i podržavati mlade talente unutar zajednica u kojima poslujemo, jer su oni ti koji će postaviti temelje za napredak i uspjeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Stoga s ponosom provodimo Call for Education 2023 koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa savršeno je usklađena s predanosti Grupe da našim zajednicama stalno pružamo priliku za napredak i poboljšanje u društvenim aspektima, u skladu s ESG strategijom i strateškim planom Banke", istaknuo je Andrea Orcel, predsjednik Zaklade UniCredit.

Osim Hrvatske, inicijativa uključuje i Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Češku, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.
Neprofitne organizacije mogu se prijaviti na natječaj do 8. rujna 2023., putem platforme: https://callforeducation.com/. Na istoj platformi moguće je pronaći i sva pravila te uvjete natječaja.

Do kraja listopada 2023. posebno uspostavljen Odbor za evaluaciju odabrat će približno 20 pobjedničkih projekata, pri čemu će odrediti i sam iznos potpore.

Zaklada UniCredit ostaje predana pružanju potpore zajednicama na svim tržištima na kojima je UniCredit prisutan, pa tako i u Hrvatskoj gdje Zagrebačka banka djeluje kao pokretač društvenog napretka.

Tagovi: Zaklada UniCrediT, uNICredit, obrazovanje
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE