GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaba snizila kamatne stope na kredite

Zaba snizila kamatne stope na kredite
KAMATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 11:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od 1. srpnja Zagrebačka banka snizila je kamatne stope na gotovinske kredite.

Riječ je o kreditima koji se ugovaraju uz osiguranje otplate kredita kako bi se u slučaju neželjenih i nepredvidivih životnih situacija mogle podmirivati kreditne obveze. Kamatna stopa snižena je s 5,50% na 5,20% (EKS 7,70 %), za kredite u kunama i za one uz valutnu klauzulu u eurima. Za kredite bez ugovorenog osiguranja otplate kredita, kamatna stopa se također snizila i sada iznosi 6,85% (EKS 7,34%) za kredite u kunama i za one uz valutnu klauzulu u eurima. Kamatne stope su fiksne.

Rok otplate za gotovinske kredite je od 13 do maksimalno 84 mjeseca, do iznosa 40.000 za kredite u eurima odnosno 300 tisuća kuna za kredite u kunama.

Gotovinski krediti u Zagrebačkoj banci ugovaraju se bez naknade za obradu kredita, realizacija je brza i jednostavna, a uz mobilno bankarstvo - m-zabu klijent u svakom trenutku mogu pratiti otplatu i broj preostalih rata.

Osim gotovinskih kredita, Zaba je snizila i kamatnu stopu umirovljeničkog kredita u kunama s 6,95% na 5% (EKS 7,48%). Kamatna stopa je fiksna.

Umirovljenički kredit gotovinski je kredit koji se odobrava bez instrumenata osiguranja umirovljenicima do 80. godine života. Prednosti ovakvog kredita jesu povoljniji izračun kreditne sposobnosti prilagođen umirovljenicima, visoka pristupna dob korisnika kredita i moguće ugovaranje osiguranja otplate kredita.

Tagovi: Zagrebačka banka, kamatne stope
PROČITAJ I OVO
Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
PAD
Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
BEOGRAD - Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci.
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
GUBITAK
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
PARIZ - Societe Generale banka izvijestila je o neto gubitku od 1,26 milijardi eura (1,48 milijardi USD) u drugom kvartalu jer je banka izdvojila više kapitala zbog pandemije i smanjila vrijednost svog trgovinskog poslovanja.
EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom
NAGRADE
EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom
ZAGREB – U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2019. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je Erste banci treću godinu zaredom dodijelio nagradu za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj.
Dobit HSBC-a u prvom polugodištu potonula 65 posto
POTONUĆE
Dobit HSBC-a u prvom polugodištu potonula 65 posto
LONDON - Dobit najveće britanske banke HSBC prije poreza iznosila je u prvoj polovini godine 4,3 milijarde dolara, u usporedbi s 12,4 milijarde dolara u istom razdoblju prošle godine, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.
Bankama u RS ipak zabranjena isplata dobiti iz 2019. godine
DIVIDENDA
Bankama u RS ipak zabranjena isplata dobiti iz 2019. godine
BANJA LUKA - Agencija za bankarstvo Republike Srpske zabranila je isplatu dobiti banaka iz 2019. godine, navodi se u odgovoru koji je Agencija dala na upit banaka u vezi sa privremenim mjerama za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem Covid-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE