GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vuković: NLB Komercijalna banka u godini integracije ostvarila rekordne rezultate

Vuković: NLB Komercijalna banka u godini integracije ostvarila rekordne rezultate
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2023 / 17:05
Autor: SEEbiz / Tanjug
KOPAONIK – NLB Komercijlna banka je u 2022, godini integracije, ostvarila rekordne rezultate i privredi i građanima plasirala 1,6 milijradi evra kredita, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Vlastimir Vuković.

On je rekao Tanjugu, na Kopaonik biznis forumu, da je završena uspešna integracija i da sa velikim zadovoljstvom može da konstatuje da je sve prošlo tiho i da klijenti nisu primetili nikakvu razliku.

„Naprotiv, misilim da smo omogućili dodatne i bolje servise i u godini integracije ostvarili rekordne rezultate, tako da smo privredi i građanstvu plasirali 1,6 milijradi evra kredita. U isto vreme smo porasli sa kreditima za nekih 300 miliona evra i ostvarili rezultat od 81,4 miliona evra, što je rekordan rezultat koji je banka ikada ostvarila na ovom tržištu“, naglasio je Vuković.

Kaže da su pokrenuli jedan veliki program transformacije biznis modela banke, kako bi bili brži, efikasniji i jednostavniji za klijente i zaposlene.

„I u naredne dve godine investiraćemo čak 38 miliona ervra u razvoj servisa i usluga kako bismo bili brži i bliži za naše klijente. Osim toga banka je u prethodnoj godini puno ulagala u održivost poslovanja i moram da kažem da smo imali jako uspešne tri akcije. Jedna je Organik, to je naš tradicionalni konkurs za organske proizvođače hrane. Jako je bitno da nam zemlja ostane nazagađena i da naša deca jedu prave plodove naše zemlje“, rekao je Vuković.

Dodaje da su i ljudima koji kupuju stan dali određeni novačni poklon, kako bi lakše učinili prvi korak zajedno sa bankom.

„Treća stvar su Okviri podrške, to je regionalni projekat, kojim smo najbolje projekte iz regiona nagrađivali ozbiljnom sumom, sa kojom mogu da unaprede proizvodnju i ideje“, rekao je on.

Vuković je kazao da se ove godine sele u novu poslovnu zgradu, koja će biti potpuno zelena i da će sve što budu koristili od energije biti bazirano na obnovljivim izvorima energije, pošto banka kompletne količine struje nabavlja iz OIE.

Kako kaže, NLB Komercijalna banka tako želi da doprinese smanjenju zagađenja.

„Takođe, sve naše nabavke se rade bez papira, elektronski, štedimo tako šume. Naša grupa je postigla izuzetne rezultate lane – 466 miliiona neto profita“, istakao je Vuković i dodao da banka posluje održivo i odgovorno.

Tagovi: Vlastimir Vuković, NLB Komercijalna banka, komercijalna banka, NLB Grupa
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE