GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change

UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, glavni je partner projekta Finance 4 Social Change (F4SC), koji se financira u okviru EU-ovog Programa transnacionalne suradnje za Dunav.

Cilj projekta je otkrivanje, potpora i nagrađivanje društvenih poduzetnika kroz dobro strukturiran proces selekcije u kojem sudjeluje oko 250 sudionika. Platforma je to koja UniCreditovom programu Bankarstva s društvenim utjecajem omogućuje da pruži izravnu potporu društvenom poduzetništvu kao pokretaču društvenog razvoja i napretka u različitim zemljama u kojima Banka posluje. Među njima su uz Hrvatsku, i Austrija, Bugarska, Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Srbija i Slovačka.

Projekt je zamišljen tako da pruži potporu gospodarstvu i poduzetnicima koji potiču pozitivne promjene u dunavskoj regiji kroz pomno osmišljene aktivnosti koje omogućavaju razvoj društvenih inovacija te pripremaju društvena poduzeća za ulaganja.

Predstavnici UniCredita, uključujući i predstavnike Zabe, tako će sudjelovati na radionicama izrade poslovnih planova s društvenim utjecajem, koje predstavljaju ključni dio projekta F4SC, te pomoći sudionicima natjecanja mentorstvom i stručnim savjetima. Osim toga, sudjelovati će u žiriju koji će odabrati četiri pobjednička projekta na finalnim predstavljanjima 2021.

Roberta Marracino, voditeljica odjela ESG Strategy & Impact Banking u Grupi UniCredit prokomentirala je:

„Okoliš, društvo i upravljanje ključni su dio UniCreditova DNK-a i poslovne strategije Banke. To uključuje snažnu predanost društvenim pitanjima. U tom području imamo sve veću ambiciju da doprinesemo pokretanju promjena tako što ćemo poduzetnicima i inicijativama sa znatnim pozitivnim društvenim utjecajem pružiti konkretnu potporu. Projekt Finance for Social Change jedan je takav primjer koji nam pomaže da damo svoj doprinos te da ponudimo opipljivu i značajnu potporu različitim zajednicama u kojima poslujemo.”

Sudjelovanjem u F4SC i Zagrebačka banka nastavlja svoje djelovanje započeto kroz inicijativu Bankarstvo s društvenim utjecajem koju je pokrenula 2019.

„Zagrebačka banka posebnu pozornost pridaje financijskoj edukaciji građana i poduzetnika s ciljem što veće uključenosti i razumijevanja financijskih procesa i proizvoda u svrhu osvješćivanja odgovornog financijskog ponašanja, ali i održivog planiranja investicija i projekata. Osim toga, poduzetnicima koji ostvaruju pozitivan društveni utjecaj omogućujemo i povoljnije financiranja projekata, a olakšavamo pristup financiranju i raznim startupima kao i tvrtkama u vlasništvu ugroženih skupina za koje smo razvili ponudu mikro kredita“, poručio je Vedran Lučić, član tima Bankarstvo s društvenim utjecajem u Zagrebačkoj banci.

Bankarstvo s društvenim utjecajem pokrenuto je u Italiji krajem 2017. Tijekom 2019. uvedeno je na još 10 tržišta Grupe: Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Srbiji i Mađarskoj. Program je od svojeg pokretanja pružio potporu preko 4000 korisnika putem mikrokredita i financiranja s društvenim utjecajem, kao i putem organizacije raznih programa financijske edukacije za oko 50 000 mladih i ugroženih pojedinaca.

Osim toga, UniCredit je 2020. potvrdio nastavak svoje snažne društvene predanosti osiguravši preko 6,4 milijardi EUR europskim malim i srednjim poduzećima kako bi im pomogao u ublažavanju posljedica nezapamćene krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19. Usto je putem Zaklade UniCredit na raznim tržištima Grupe osigurao znatne donacije za potporu bolnicama i raznim neprofitnim organizacijama koje se nalaze na prvim crtama borbe protiv pandemije.

Tagovi: UniCredit, Finance 4 Social Change, Roberta Marracino, Zagrebačka banka, Vedran Lučić
PROČITAJ I OVO
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni snažno raslo i u rujnu
KREDITI
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni snažno raslo i u rujnu
FRANKFURT - Kreditiranje kompanija u eurozoni ponovo je snažno poraslo u rujnu, pokazali su u utorak podaci Europske središnje banke (ECB), održavajući pripreme za drugi val pandemije koronavirusa.
PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac
DONACIJE
PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac
KARLOVAC – PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom je donacijom u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomogla Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac te još jednom dokazala kako je ustrajna u dugoročnom i kontinuiranom pomaganju djeci i mladima.
Ukupni krediti stanovništvu na kraju kolovoza 135,2 milijarde kuna
KREDITIRANJE
Ukupni krediti stanovništvu na kraju kolovoza 135,2 milijarde kuna

ZAGREB - Ukupni krediti stanovništvu su prema najnovijim podacima Hrvatske narodne banke (HNB) na kraju kolovoza iznosili 135,2 milijarde kuna, čime su nastavili rasti na mjesečnoj i godišnjoj razini.

Krediti za likvidnost: Tvrtke trebaju hitnu injekciju, prijeti kreditni slom
KREDITIRANJE
Krediti za likvidnost: Tvrtke trebaju hitnu injekciju, prijeti kreditni slom
RIJEKA - Direktor HUB-a Zdenko Adrović iznio je podatak da je korištenje garancijskih shema u Hrvatskoj na 3 do 4 posto BDP-a, što je na razini Danske i Nizozemske, ali i bitno manje nego u Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji.
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ŠTEDNJA
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ZAGREB - Prosječna vrijednost financijske imovine hrvatskih kućanstava je 4800 eura, dok samo 500 eura po kućanstvu iznosi procjena medijana financijske imovine kućanstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE