GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit banka pruža podršku malim, srednjim i preduzećima srednje tržišne kapitalizacije

UniCredit banka pruža podršku malim, srednjim i preduzećima srednje tržišne kapitalizacije
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2020 / 19:01
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - UniCredit banka učestvuje u paketu mera podrške malim, srednjim i preduzećima srednje tržišne kapitalizacije pogodjenim pandemijom korona virusa koji nudi Evropski investicioni fond (EIF), saopšteno je danas iz te banke.

Ovo će omogućiti UniCredit banci da ponudi kredite za obrtni kapital uz garancije EIF-a u iznosu od 80 odsto uz pojednostavljene kriterijume za dobijanje istih.

Nove mere će proširiti primenjivost instrumenta "InnovFin" na velika preduzeća srednje tržišne kapitalizacije, povećavajući time opseg preduzeća koja zadovoljavaju uslove za finansiranje, pored malih i srednjih preduzeća, i malih preduzeća srednje tržišne kapitalizacije koja su već obuhvaćena ovim instrumentom.

Kako bi se podržala digitalna transformacija preduzeća i rastuća primena digitalnih tehnologija, instrument "InnovFin" se proširuje sa ciljem pružanja finansijske podrške za investicije u digitalnu transformaciju.

Ova inicijativa se finansira putem okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije, "Horizon 2020" i Evropskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) koji je temelj Investicionog plana za Evropu.

Nove mere će omogućiti UniCredit banci da pruži sveobuhvatnu podršku kompanijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Madjarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Izvršni direktori UniCredit banke za Centralnu i istočnu Evropu Djanfranko Bizanji i Nikolo Ubertali, rekli su da se uz pomoć ove inicijative kompanijama nudi kontinuirana podrška kako bi im banka pomogla da se nose sa izazovima vezanim za likvidnost nastalim kao posledica pandemije korona virusa.

"Ovi konkretni koraci imaju za cilj da kompanijama garantuju kontinuitet novčanog toka u ovim vanrednim i teškim okolnostima, kao i da im obezbede obrtni kapital", naveli su Bizanji i Ubertali.

Dodali su i da su spremni da daju svoj doprinos u širokom spektru mera osmišljenih od strane evropskih institucija i država, kao i da im ovaj sporazum s EIF-om omogućava da garantuju podršku preduzećima u Centralnoj i istočnoj Evropi.

U junu 2020. godine UniCredit banka je u državama regiona Centralne i istočne Evrope imala 30 garantnih programa, osiguravajući finansijsku podršku malim i srednjim, kao i preduzećima srednje tržišne kapitalizacije u ukupnom iznosu od 3,8 milijardi evra, od čega su 1,2 milijarde već iskorišćene.

Tagovi: UniCredit banka, Evropski investicioni fond, mala i srednja preduzeća, Horizon 2020
PROČITAJ I OVO
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
OPCIJE
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
ZAGREB - Vlada je odlučila riješiti još jedan dugogodišnji problem u državnom vlasništvu, pa je tako Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao jedini imatelj dionica Croatia banke d.d., objavila jučer poziv za iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica te banke, odnosno 4,746.000 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
REZOVI
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
FRANKFURT - Izvršni odbor Commerzbanka planira zatvoriti više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom zemlje do kraja 2023. godine.
DAB objavio poziv za iskaz interesa za kupoprodaju dionica Croatia banke
POZIV
DAB objavio poziv za iskaz interesa za kupoprodaju dionica Croatia banke
ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) objavila je u ponedjeljak poziv za iskaz interesa za kupoprodaju svih dionica Croatia banke.
Ukupni krediti poslovnih banaka na kraju svibnja 272,3 mlrd. kuna
KREDITIRANJE
Ukupni krediti poslovnih banaka na kraju svibnja 272,3 mlrd. kuna
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti poslovnih banaka na kraju svibnja iznosili su 272,3 mlrd. kuna čime je na mjesečnoj razini deseti mjesec zaredom zabilježen rast (0,1% ili 15,1 mil. kuna).
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020
PRIZNANJA
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020
ZAGREB – Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Magazine Europe Awards 2020. u Hrvatskoj za izuzetan doprinos u predstavljanju Privredne banke Zagreb.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE