GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto

Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 17:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Erste banka u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je 9,4 posto višu neto dobit nego godinu ranije, koja je tako dosegnula 58 milijuna eura, a rezultat je poboljšanog operativnog rezultata, izvijestili su u utorak iz te banke.

Neto kamatni prihod povećan je u tom razdoblju za 16,3 posto, na 93 milijuna eura, dok je neto prihod od naknada i provizija porastao 10 posto, na 22 milijuna eura. Neto rezultat iz trgovanja i svođenja na fer vrijednost u prvom tromjesečju 2024. iznosio je 4 milijuna eura, bez promjene u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Ukupna aktiva banke krajem ožujka 2024. iznosila je 13,5 milijardi eura ili 1,5 posto više u odnosu na kraj 2023. Ukupni krediti klijentima na dan 31. ožujka 2024. dosezali su osam milijardi eura, 2,6 posto više u odnosu na kraj 2023., dok su ukupni depoziti klijenata banke bili 10,5 milijardi eura ili 2,8 posto manji. Kako ističu iz banke, smanjenje depozita u prvom tromjesečju 2024. rezultat je očekivanog i unaprijed anticipiranog prelijevanja dijela depozitnih sredstava građana u alternativne oblike ulaganja dostupne na tržištu, dominantno u trezorske zapise te investicijske fondove Erste Asset Managementa.

"Veseli nas nastavak pozitivnih trendova poslovnih rezultata u prvom tromjesečju ove godine, koji predstavljaju snažan indikator stabilnosti našeg poslovnog modela i strategije dugoročno održivog uspješnog poslovanja na hrvatskom tržištu. Zabilježili smo zdrav impuls novog kreditiranja, posebno u poslovanju s građanstvom, dok u korporativnom sektoru također bilježimo stabilne trendove potražnje uz blagi rast kreditnog portfelja", istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d., komentirajući poslovanje u prvom tromjesečju 2024. godine.

Neto dobit ESB grupe nakon manjinskog utjecaja u prvom tromjesečju 2024. iznosila je 65 milijuna eura, 8,3 posto više u odnosu na 60 milijuna eura u istom razdoblju 2023., navodi se u bančinu priopćenju.

Tagovi: erste, Schoefboeck
PROČITAJ I OVO
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
PROMJENE
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
ZAGREB – Zagrebačka banka i Mastercard započeli su proces migracije dva milijuna Zabinih debitnih kartica na novog kartičnog izdavača. Migracija korisnika privatnih kartica trajat će do prvog dijela 2025., dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
TESTIRANJE
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
LJUBLJANA - NLB namjerava izdati šestogodišnje obveznice namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza u iznosu od 500 milijuna eura.
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
KARIJERE
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
ZAGREB - Nakon dva mandata na čelu Raiffeisen banke, Liani Keserić ovog je mjeseca potvrđen novi mandat na funkciji predsjednice Uprave jedne od vodećih banaka u Hrvatskoj, priopćili su iz te banke.
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE