GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice

Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Zagrebačka banka i Mastercard započeli su proces migracije dva milijuna Zabinih debitnih kartica na novog kartičnog izdavača. Migracija korisnika privatnih kartica trajat će do prvog dijela 2025., dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.

Zagrebačka banka klijentima će omogućiti zadržavanje svih pogodnosti, PIN-ovi po karticama neće se mijenjati, a u razvoju su i novi benefiti koje Zaba priprema u suradnji s Mastercardom.

Proces migracije predstavili su Suzana Kostelić, direktorica Kartičnog poslovanja Zagrebačke banke, Damir Krcivoj, direktor Proizvoda i usluga Zagrebačke banke te Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Kako bi klijentima omogućila što jednostavniji početak korištenja novih kartica, Zagrebačka banka uvela je i mogućnost aktivacije kartica na svim svojim bankomatima. Osim njih, klijentima su na raspolaganju i m-zaba – ujedno i najjednostavnije rješenje, zatim e-zaba, a aktivacija kartice moguća je i putem poziva na broj Kontakt centra te dolaskom u poslovnicu Zabe.

„Zaba se u svemu što radi vodi time da su nam klijenti u središtu. Siguran sam da će upravo oni biti najzadovoljniji novim karticama, ali i vrijednim pogodnostima koje im spremamo zajedno s Mastercardom. Podaci o kartičnom tržištu potvrđuju nam da su one za velik broj naših klijenata preferirani oblik plaćanja, zbog čega nam je veliko zadovoljstvo da su nove kartice izrađene od reciklirane plastike te da su, zahvaljujući specifičnom izrezu, prilagođene slijepim i slabovidnim osobama“, istaknuo je Damir Krcivoj, direktor Proizvoda i usluga Zagrebačke banke.

„Mastercard kroz djelovanje u različitim segmentima radi na osnaživanju digitalnog gospodarstva i osigurava dostupnost financijskih usluga svim pojedincima. Snažno smo posvećeni inkluzivnosti i održivosti, a Mastercard Touch Card™ je odraz toga“, istaknula je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj, te naglasila da klijente Zagrebačke banke s novim karticama očekuju i brojne ekskluzivne pogodnosti. „Pri kreiranju rješenja uvijek se vodimo onim što krajnji korisnici žele. Tako kreiramo jedinstvena iskustva i ponude dostupna isključivo korisnicima Mastercard kartica na platformi priceless.com. Osim njih, klijenti Zagrebačke banke će moći koristiti i dodatne pogodnosti kreirane posebno za njih“.

Sve veći broj klijenata Zabe prihvaća karticu kao svakodnevno sredstvo plaćanja te Zagrebačka banka nakon pandemije bilježi dvoznamenkasti rast volumena i broja transakcija po karticama, čak veći od prosjeka rasta u Europskoj uniji. Klijenti Zabe sve se više fokusiraju na digitalno bankarstvo, što potvrđuju i troznamenkaste stope rasta u dijelu digitalizacije kartica. Već u 2022. svaka druga kartična transakcija bila je beskontaktna, raste i udio plaćanja digitalnim novčanicima, a klijenti su u značajnom postotku prihvatili i online kupnju.

Tagovi: zaba, mastercard, kostelić, krcivoj, kariž
PROČITAJ I OVO
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
OBVEZNICE
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
LJUBLJANA - SID banka, razvojna i izvozna banka u državnom vlasništvu, odlučila je zbog interesa dobro obaviještenih investitora izdati sedmogodišnje obveznice zatvorenog privatnog izdanja ukupnog nominalnog iznosa od 125 milijuna eura, objavljeno je putem internetskih stranica Ljubljanske burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE