GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada

Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.

U odgovoru na pitanje u ponedjeljak o planiranju nasljeđivanja banke, Dimon je naznačio da je njegov očekivani mandat kraći od još pet godina. To je ključna promjena u odnosu na Dimonove prijašnje odgovore na pitanja o nasljeđivanju, u kojima je njegov standardni odgovor bio da je odlazak u mirovinu zauvijek udaljen pet godina.

"Raspored više nije pet godina", rekao je Dimon na godišnjem sastanku investitora banke sa sjedištem u New Yorku.

Dvosmislenost Dimonovih planova učinila je odabir vremena nasljeđivanja u JPMorganu jednim od stalnih pitanja za ulagače i analitičare banke. Tijekom gotovo dva desetljeća, Dimon (68) je svog zajmodavca učinio najvećim u Americi po imovini, tržišnoj kapitalizaciji i nizu drugih mjera.

Ipak, Dimon je u ponedjeljak dodao da još uvijek ima "energiju koju sam uvijek imao" u upravljanju velikom tvrtkom.

Odluka o tome kada će krenuti dalje na kraju će biti na upravnom odboru JPMorgana, rekao je Dimon i pozvao ulagače i analitičare da ispitaju direktore koji bi mogli zauzeti njegovo mjesto.

Na vrhu užeg popisa kandidata je Marianne Lake, izvršna direktorica JPMorganove potrošačke banke, i Jennifer Piepszak, koja je suvoditeljica njihove komercijalne i investicijske banke; rukovoditelji su dobili svoje najnovije zadatke u siječnju.

"Na putu smo, premještamo ljude", rekao je Dimon.

Međutim, čak i kada odstupi s mjesta izvršnog direktora, vjerojatno će ostati na mjestu predsjednika banke, rekao je JPMorgan.

Dionice banke pale su 3,6 posto.

Tagovi: DIMON, MIROVINE, JPMORGAN
PROČITAJ I OVO
Helio Kamber drži preko 5% dionica Slatinske banke s pravom glasa
PUNOMOĆ
Helio Kamber drži preko 5% dionica Slatinske banke s pravom glasa
ZAGREB - Slatinska banka izvijestila je sredinom lipnja kako je Helio Kamber stekao pravo glasa nad 73.781 dionicom ove banke, odnosno preko 5% dionica s pravom glasa.
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE