GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sparkasse u problemima: Gdje je isparilo milijun eura?

Sparkasse u problemima: Gdje je isparilo milijun eura?
NESTALO IZ TREZORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 09:26
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Gotovo milijun eura (milijun dolara) nestalo je iz trezora podružnice štedionice Sparkasse u njemačkom gradu Dusseldorfu, otkrili su dokumenti iz sudskog postupka.

Tužba je pokrenuta nakon što je regionalna Sparkasse za zapadni grad Dusseldorf zatražila nadoknadu nedostajućeg iznosa od svog osiguravajućeg društva, ali osiguravajuće društvo odbija platiti. Slučaj će se održati na regionalnom sudu u Dusseldorfu 29. rujna.

Iznos u igri je točno 934.000 eura. Rečeno je da je novac isporučen kombijem za prijevoz gotovine u gradu Erkrath, istočno od grada 26. lipnja 2019. Nekoliko sati kasnije gotovine je nestalo.

Dok regionalna Sparkasse tvrdi da se radilo o provali i da postoje odgovarajuće indikacije koje to dokazuju, tužena osiguravajuća kuća poriče da je to tako. Pitanje da li se iznos mora vratiti ovisi o tome može li se dokazati provala.

Regionalna Sparkasse na upit dpa nije željela komentirati slučaj, rekavši samo da je riječ o "sudskom procesu koji je u tijeku". Tuženo osiguravajuće društvo, Provinzial Versicherung, također se pozvalo na tužbu koja je u tijeku.

Glasnogovornica ureda javnog tužitelja u susjednom gradu Wuppertalu rekla je da se protiv trojice optuženika vodi istraga za tešku krađu.

Bilo je pretraga i analiza mobitela. Međutim, sumnja nije bila dokazana. Jedan od osumnjičenih je imao alibi, a istrage protiv osumnjičenih su na kraju obustavljene, rekla je.

Policija u Mettmannu pored Erkratha potvrdila je da je bila operacija, ali nema priopćenja za javnost.

Tagovi: Sparkasse, Dusseldorf
PROČITAJ I OVO
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
KREDITI
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
ZAGREB - Nastavljajući prilagodbu zakonodavstva zbog uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj s početkom iduće godine, Vlada je s ovotjedne sjednice Saboru poslala prijedloge izmjena Zakona o potrošačkim kreditima i Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju, koje promjene donose i kod parametara za promjenjive kamatne stope.
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
ZATVARANJE
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
FRANKFURT - Njemačka banka Commerzbank planira smanjiti broj podružnica u Njemačkoj s 450 na nešto više od 400.
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
PARTNERI
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
ZAGREB - UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
KONFERENCIJE
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
ZAGREB – U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i pod pokroviteljstvom Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. održana je konferencija „Pridružite se ESG revoluciji“.
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
OTPORNOST
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
BERLIN - Njemačke banke i štedionice uglavnom su otporne na krizu, objavile su nadzorne institucije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE