GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga
PRILAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 10:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Banke usklađuju cijene naknada za usluge za građane i tvrtke s tržišnim uvjetima. Neke cijene nisu se mijenjale ove godine i, prema prognozama, neće se mijenjati. Neke su ih banke povećale u prvoj polovici godine, neke će ih slijediti u nastavku godine.

U NLB banci su cijene svojih paketa posljednji put korigirali u studenom 2020. Zasad ne planiraju dizati cijene, rekli su. Kako dodaju, "prate stanje na tržištu i odluke bankarskog regulatora te sukladno tome prilagođavaju svoju cjenovnu politiku".

Nova KBM i SKB banka, koje pripadaju OTP grupi, od studenog planiraju poskupljenja za fizičke i pravne osobe.

Banka SKB je podsjetila da je cijena za potrošače posljednji put promijenjena početkom ove godine, a za pravne osobe početkom travnja. "Ponudu i uvjete poslovanja s bankom prilagođavamo tržišnim uvjetima i u skladu s poslovnom politikom banke", dodaju.

U BKS banci troškovi za fizička lica zadnji put su povećani u veljači ove, a za pravne osobe u srpnju ove godine. Za fizičke osobe banka će od 1. listopada ponovno mijenjati troškove, koji će uglavnom predstavljati usklađivanje s inflacijom, dok za pravne osobe trenutno nemaju namjeru mijenjati troškove, kažu u banci.

Banka Intesa Sanpaolo posljednji je put promijenila cijene svojih usluga za stanovništvo početkom srpnja, dok je cjenik za pravne osobe promijenjen početkom travnja. Ne planiramo nikakve nove promjene u cjeniku”, napisali su iz banke.

U UniCredit banci Slovenija 1. veljače promijenjen je cjenik usluga za poduzeća, za kućanstva i fizičke osobe 6. ožujka. Promjene cjenika zasad se ne predviđaju, naveli su.

U Addiko banci cijene usluga za poslovanje s fizičkim osobama zadnji put su mijenjane u prosincu 2022., a za tvrtke u studenom 2022. “Ove godine nije bilo promjena cijena ni za jedne ni za druge, a ne planiramo ih do do kraja godine", rekli su.

U Deželnoj banci Slovenija (DBS) posljednje veće poskupljenje za fizičke osobe provedeno je 1. veljače 2021., a jedna od stavki snižena je u rujnu ove godine. “Ne planiramo nikakve promjene u skoroj budućnosti. Također, ne planiramo mijenjati cijene za pravna lica”, poručuju iz DBS-a.

Tagovi: slovenske banke, UniCredit, Addiko, OTP banka, OTP, Nova ljubljanska banka, NLB Grupa, Abanka
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE