GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: S novom godinom očekuje se promjena na čelu novonastale OTP banke

Slovenija: S novom godinom očekuje se promjena na čelu novonastale OTP banke
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2024 / 16:39
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dosadašnji predsjednik uprave Nove KBM John Denhof najavio je da će se povući sa svoje pozicije krajem godine, kada mu istječe sadašnji mandat, rekli su za STA iz banke.

Do svog odlaska, kako se navodi, osiguravat će nesmetano spajanje Nove KBM i SKB banke pod imenom OTP banka. Mađarski OTP, kao vlasnik, već je pokrenuo potragu za novim predsjednikom uprave.

Spajanje manje ljubljanske SKB banke s većom Novom KBM u Mariboru planirano je za jesen, a nova pripojena banka poslovat će pod imenom OTP banka.

"Spajanje dviju banaka odvija se u skladu s očekivanjima i zacrtanim rokovima", napisali su u Novoj KBM za STA.

Prema njihovim objašnjenjima, razlog Denhofovog povlačenja s mjesta predsjednika uprave je želja za preusmjeravanjem na nove profesionalne i osobne izazove. Prilikom najavljenog odlaska, Denhof je napisao kako je Nova KBM u izvrsnom stanju jer je u 2023. godini ostvarila najbolje financijske rezultate u svojoj povijesti. Prema njegovim riječima, ovo je i odličan trenutak za spajanje sa SKB bankom.

“Sada je pravo vrijeme da se pripremim za miran i transparentan odlazak. U potpunosti vjerujem upravi buduće spojene banke i znam da će kultura i vrijednosti koje smo zajedno uspješno izgradili živjeti", dodao je Denhof.

Mađarski OTP, koji je u proteklih pet godina preuzeo dvije banke koje se spajaju, već traži novog predsjednika uprave, a odluka će vjerojatno biti donesena u lipnju, piše Nova KBM.

Financije su prve pisale o promjeni na čelu novonastale OTP banke. Prema njihovim riječima, Denhofova odluka bila je prilično neočekivana jer se očekivalo da će Amerikanac biti i na čelu buduće spojene banke. Denhof bi se nakon odlaska navodno bavio konzultantskim poslovima, no navodno ostaje u Sloveniji, pišu Finance. OTP navodno novog predsjednika uprave traži putem natječaja ili uz pomoć agencije za zapošljavanje Korn Ferry.

Tagovi: otp, denhof, nkbm, skb
PROČITAJ I OVO
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
PROMJENE
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
ZAGREB – Zagrebačka banka i Mastercard započeli su proces migracije dva milijuna Zabinih debitnih kartica na novog kartičnog izdavača. Migracija korisnika privatnih kartica trajat će do prvog dijela 2025., dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
TESTIRANJE
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
LJUBLJANA - NLB namjerava izdati šestogodišnje obveznice namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza u iznosu od 500 milijuna eura.
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
KARIJERE
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
ZAGREB - Nakon dva mandata na čelu Raiffeisen banke, Liani Keserić ovog je mjeseca potvrđen novi mandat na funkciji predsjednice Uprave jedne od vodećih banaka u Hrvatskoj, priopćili su iz te banke.
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE