GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 10:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.

Naziv buduće pripojene banke bit će OTP banka. Sjedište će prvotno biti na lokaciji sadašnje središnje poslovne zgrade Nove KBM na Slovenskoj cesti u Ljubljani, a potom, prema planu, u centru Emonika.

Kako je priopćeno iz Nove KBM, nije planirano preseljenje zaposlenika Nove KBM i SKB-a. I nakon spajanja uglavnom će raditi na sadašnjim lokacijama odn u poslovnim zgradama, uključujući centralne u Ljubljani, Novoj Gorici i Mariboru. Udružena banka će nastaviti zapošljavati nove zaposlenike diljem zemlje, ovisno o potrebama. O planiranom potezu upoznati su predstavnici sindikata u obje banke te predstavnici lokalnih zajednica.

"Članice OTP grupe, uz potporu vlasnika, predano rade kako bi planirano spajanje proteklo bez problema", napisali su i dodali da klijenti obje mogu besplatno podizati gotovinu debitnom karticom od oko 450 bankomata zajedničke mreže Nove KBM i SKB banke, a od siječnja i na 4700 bankomata OTP grupe u 10 zemalja srednje i istočne Europe. Nakon spajanja dobit će prednosti najveće fizičke mreže bankovnih punktova u Sloveniji, uključujući poslovanje u redovnim poštanskim uredima i putem digitalnih rješenja.

Prema njihovim riječima, cilj spajanja je izgradnja najbolje i vodeće banke u Sloveniji.

"Iskoristivši položaj vodeće banke u Sloveniji i lokaciju budućeg sjedišta u središtu države, buduća OTP banka nastojat će ojačati svoj tržišni udio u cijeloj Sloveniji", napisali su, podsjećajući na OTP-ovo ulaganje u Emoniku. projekt nekretnina.

"Kada to bude završeno, bit će donesena odluka o sjedištu buduće pripojene banke na lokaciji nove poslovne zgrade koja će biti dio ovog poslovno-stambenog projekta", dodali su.

John Denhof, predsjednik uprave Nove KBM, ocijenio je da će planirano spajanje donijeti mnoge prednosti za sve dionike, a posebno za klijente i zaposlenike.

"Buduća veća i jača banka, uz stručnu podršku strateškog vlasnika, nastojat će stvoriti još veću dodanu vrijednost za naše klijente i pružiti široke mogućnosti za profesionalni razvoj zaposlenika", rekao je Denhof koji je nedavno najavio da će na kraju godine, kada mu je istekao mandat, razriješen te dužnosti. Predsjednik nadzornog odbora Nove KBM i buduće OTP banke Imre Bertalan također je uvjeren da će planirano najveće spajanje u povijesti OTP-a dobiti najviše klijenata.

Tagovi: otp, nkbm, skb, banke, ljubljana, maribor
PROČITAJ I OVO
Slovenski Cset stekao 9,44% glasačkih prava u Slatinskoj banci
INVESTICIJE
Slovenski Cset stekao 9,44% glasačkih prava u Slatinskoj banci
ZAGREB - Slatinska banka izvijestila je Zagrebačku burzu da je slovenski Cset potkraj svibnja stekao 9,44% glasačkih prava u ovoj banci.
Hrvati vole trošiti, zato su skloniji potrošačkim kreditima
POTROŠNJA
Hrvati vole trošiti, zato su skloniji potrošačkim kreditima
ZAGREB - Velika novost za sve koji se koriste popularnim "minusima" na tekućem računu. Tridesetog lipnja istječe rok nakon kojeg se ukidaju prešutna prekoračenja.
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
JASNA PORUKA
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
NEW YORK - Američka ministrica financija Janet Yellen izjavila je za Reuters da se europske banke suočavaju s rastućim rizicima koji posluju u Rusiji i da SAD razmatra jačanje svojih sekundarnih sankcija bankama za koje se utvrdi da su pomagale transakcije za ruske ratne napore.
Tko je najizgledniji kupac Addika?
OZBILJNA UTAKMICA
Tko je najizgledniji kupac Addika?
BEČ - Priča oko preuzimanja Addiko banke u proteklih je desetak dana dobila nove zaplete.
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
KREDITIRANJE
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti kućanstvima iznosili na kraju prvog ovogodišnjeg tromjesečja 22,3 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE