GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sewing: Akvizicije nisu u fokusu Deutsche Banka

Sewing: Akvizicije nisu u fokusu Deutsche Banka
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 21:47
Autor: SEEbiz
DAVOS - Izvršni direktor Deutsche Banka Christian Sewing u četvrtak je rekao da aktivnost spajanja i preuzimanja nije prioritet za njegovu grupu, dok se ponovno pojavljuju spekulacije o budućnosti domaćeg konkurenta Commerzbank

Dva su njemačka zajmodavca odustala od plana spajanja 2019., ali zabrinutost oko profitabilnosti banaka i izvješća da njemačka vlada razmatra prodaju nekih udjela u svojim kompanijama, ponovno su potaknula šuškanja o mogućem povezivanju posljednjih tjedana.

Država još uvijek ima 15% udjela u Commerzbank, ali Reuters je ranije ovog tjedna izvijestio da je ministar financija Christian Lindner spreman raspolagati njime.

Spajanje dviju najvećih njemačkih banaka stvorilo bi kombinirani entitet s oko 2 trilijuna dolara imovine, iako bi niska procjena Deutsche Bank mogla zakomplicirati svaki takav potez. Banka trguje po cijeni od oko 12 eura po dionici, što je djelić njezine knjigovodstvene vrijednosti, a značajan dio imovine trebao bi biti smanjen.

Govoreći za CNBC na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švicarskoj u četvrtak, Sewing je, barem za sada, izgleda izlio hladnu vodu na glasine.

“Ne bih rekao da mi je to na vrhu prioriteta, da budem iskren. Godinama sam uvijek govorio da spajanja i preuzimanja u bankarskoj industriji, posebno u Europi, moraju doći kad-tad, ali najvažnije za to je da su ispunjeni određeni preduvjeti — preduvjeti s regulatornog gledišta, finalizacija bankovne unije,” Šivanje je rekao.

"Očito, s obzirom na naglo povećane kamatne stope, morate razmišljati o prazninama u fer vrijednosti s obzirom na hipotekarne knjige mnogih banaka, tako da ne mislim da je to prioritet za ovu godinu."

Tagovi: sewing, deutsche, commerzbank, davos
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE