GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sewing: Akvizicije nisu u fokusu Deutsche Banka

Sewing: Akvizicije nisu u fokusu Deutsche Banka
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 21:47
Autor: SEEbiz
DAVOS - Izvršni direktor Deutsche Banka Christian Sewing u četvrtak je rekao da aktivnost spajanja i preuzimanja nije prioritet za njegovu grupu, dok se ponovno pojavljuju spekulacije o budućnosti domaćeg konkurenta Commerzbank

Dva su njemačka zajmodavca odustala od plana spajanja 2019., ali zabrinutost oko profitabilnosti banaka i izvješća da njemačka vlada razmatra prodaju nekih udjela u svojim kompanijama, ponovno su potaknula šuškanja o mogućem povezivanju posljednjih tjedana.

Država još uvijek ima 15% udjela u Commerzbank, ali Reuters je ranije ovog tjedna izvijestio da je ministar financija Christian Lindner spreman raspolagati njime.

Spajanje dviju najvećih njemačkih banaka stvorilo bi kombinirani entitet s oko 2 trilijuna dolara imovine, iako bi niska procjena Deutsche Bank mogla zakomplicirati svaki takav potez. Banka trguje po cijeni od oko 12 eura po dionici, što je djelić njezine knjigovodstvene vrijednosti, a značajan dio imovine trebao bi biti smanjen.

Govoreći za CNBC na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švicarskoj u četvrtak, Sewing je, barem za sada, izgleda izlio hladnu vodu na glasine.

“Ne bih rekao da mi je to na vrhu prioriteta, da budem iskren. Godinama sam uvijek govorio da spajanja i preuzimanja u bankarskoj industriji, posebno u Europi, moraju doći kad-tad, ali najvažnije za to je da su ispunjeni određeni preduvjeti — preduvjeti s regulatornog gledišta, finalizacija bankovne unije,” Šivanje je rekao.

"Očito, s obzirom na naglo povećane kamatne stope, morate razmišljati o prazninama u fer vrijednosti s obzirom na hipotekarne knjige mnogih banaka, tako da ne mislim da je to prioritet za ovu godinu."

Tagovi: sewing, deutsche, commerzbank, davos
PROČITAJ I OVO
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
BANKARSKI SEKTOR
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
ZAGREB - Veliki globalni računalni kvar nije značajnije utjecao na rad kompjuterskih sustava te pružanje usluge banaka u Hrvatskoj, izvijestila je u petak Hrvatska udruga banaka (HUB).
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
PRIZNANJA
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
ZAGREB – Nagradu za izvrsnost Euromoney 2024. (The Euromoney Awards for Excellence 2024) dobila Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Intesa Sanpaolo Grupe, u kategoriji za najbolju banku u Hrvatskoj (Croatia's Best Bank).
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
IMENOVANJA
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
HONG KONG - HSBC je u srijedu objavio da je imenovao Georgesa Elhederyja glavnim izvršnim direktorom grupe, počevši od 2. rujna.
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
KRITIKE
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
BERLIN - Deutsche Bank netočno je objavila odgođenu poreznu imovinu u svom financijskom izvješću za 2019. koja nije udovoljavala međunarodnim računovodstvenim standardima, priopćio je njemački regulator BaFin u utorak.
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
MINUSI
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
ZAGREB - Krajem lipnja ove godine okončan je postupak prelaska građana s prešutno prihvaćenih na dopuštena prekoračenja, a sukladno Memorandumu o razumijevanju u vezi prekoračenja po tekućem računu kojeg su 22. srpnja 2022. godine potpisali Vlada RH, Hrvatska narodna banka i 13 banaka koje su u to vrijeme odobravale prešutno prihvaćena prekoračenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE