GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati OTP-a bolji od očekivanja analitičara

Rezultati OTP-a bolji od očekivanja analitičara
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2023 / 18:00
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Ukupni prihod mađarske banke OTP bio je u trećem kvartalu za trećinu veći nego u istom razdoblju prošle godine, odražavajući rast neto kamatnog prihoda, pokazalo u petak poslovno izvješće.

OTP Grupa je u trećem tromjesečju ostvarila konsolidiranu prilagođenu dobit nakon oporezivanja od 307,573 milijarde HUF, što je znatno bolje od očekivanja analitičara, te 8 posto više nego u prethodnom tromjesečju i 63 posto više nego godinu dana ranije.

Konsenzus analitičara izračunao je tromjesečni konsolidirani prilagođeni rezultat nakon oporezivanja od 238,733 milijarde HUF, što pretpostavlja godišnji porast od 27 posto. Na temelju izvješća o međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja (IFRS) objavljenog na web stranici Budimpeštanske burze rano ujutro, OTP grupa je u razdoblju od siječnja do rujna 2023. ostvarila oporezivu dobit od 778,596 milijardi HUF, što je 77 posto bolje nego u istom razdoblju prethodne godine.

Prema izvješću, u tromjesečju su stavke korekcije pogoršale dobit bankarske grupe nakon oporezivanja za gotovo 26,5 milijardi HUF. Među glavnim stavkama istaknut je 24,1 milijardi HUF negativan učinak akvizicije nakon oporezivanja, od čega je 13,2 milijarde HUF nastalo u vezi s tromjesečnim pregledom loše volje vezane uz akviziciju Ipoteka banke.

Tagovi: otp BANK, otp, DIVIDENDA
PROČITAJ I OVO
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
FINANCIRANJE
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
ZAGREB - HBOR i EIB su potpisali ugovor o zajmu kojim se na raspolaganje stavlja do 500 milijuna eura za novo financiranje hrvatskih MSP-ova, poduzeća srednje tržišne kapitalizacije i subjekata javnog sektora, od čega je 20 posto namijenjeno za zelene projekte, priopćile su u petak te financijske institucije.
NLB preuzima Summit Leasing
AKVIZICIJE
NLB preuzima Summit Leasing
LJUBLJANA - Nova Ljubljanska banka sklopila je kupoprodajni ugovor za stjecanje 100% udjela u SLS HOLDCO, holdinginška družba, d.o.o., matičnom društvu Summit Leasing Slovenija d.o.o., i njegovih podružnica iz fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management Inc. i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
SKOK
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci ove godine poslovale s dobiti od 1,1 milijardu eura, što je za 426,3 milijuna eura ili 64,2 posto više nego u isto vrijeme lani, pokazuju podatci koje je objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
POTEZI
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
BEOGRAD - Kreditni biro, koji vodi podatke o zaduženosti privrede i građana, preći će u ruke Narodne banke Srbije (NBS), skoro dve decenije nakon što ga je Udruženje banaka Srbije (UBS) osnovalo, objavio je danas Forbes Srbija.
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
KREDITI
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
FRANKFURT - Banke u eurozoni smanjile su u listopadu kredite kompanijama prvi puta od ljeta 2015. godine, pokazali su podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE