GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni prihodi JPMorgana, dionice uzletjele

Rekordni prihodi JPMorgana, dionice uzletjele
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2023 / 17:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Najveća američka banka po ukupnoj imovini, JPMorgan Chase, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 12,6 milijardi dolara, što je 52 posto više nego u istom razdoblju lani. Između ostalog, stvorio je 1,1 milijun dolara rezervacija za loše kredite, upozoravajući na moguću gospodarsku krizu.

Dodatna rezerviranja stvorena su zbog pogoršanja gospodarskih izgleda i "veće vjerojatnosti umjerene recesije zbog pooštravanja financijskih uvjeta", navela je banka u izvješću o poslovanju koje je sažela francuska novinska agencija AFP.

Banka je u prvom tromjesečju ostvarila rekordnih 38,3 milijarde dolara prihoda, što je 25 posto više nego prije godinu dana.

Nedavni preokret u bankarskom sektoru nakon kolapsa banke Silicon Valley izazvao je zabrinutost oko bijega depozita, no to je više bio slučaj s bankama srednje veličine. U JPMorgan Chaseu bilježe pad depozita na godišnjoj razini, ali rast na kvartalnoj razini.

Izvršni direktor banke, Jamie Dimon, rekao je da je američko gospodarstvo i dalje na zdravim temeljima jer potrošači nastavljaju trošiti, a tvrtke su u dobrom stanju.

"Međutim, olujni oblaci koje pratimo zadnjih godinu dana ostaju na horizontu, a previranja u bankarskoj industriji još više povećavaju te rizike", upozorio je.

Dok se banke nadaju da će se ti oblaci razići, JPMorgan je "spreman na sve vrste posljedica", uvjerava Dimon.

Tagovi: JPMorgan, poslovni rezultati, Jamie Dimon
PROČITAJ I OVO
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
POSLJEDICE
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
HONG KONG - Dionice HSBC Holdingsa pale su u petak za više od 3% u Hong Kongu nakon izvješća da bi njegov glavni dioničar Ping An Insurance mogao smanjiti svoj udio u britanskoj banci.
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
KARIJERE
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
LJUBLJANA - Na godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Erevanu, Armenija, ministar financija Klemen Boštjančič izabran je za novog predsjednika odbora guvernera članica EBRD-a. On će godinu dana predsjedavati 73-članim odborom banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE