GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podrška Intese Sanpaolo Ukrajini

Podrška Intese Sanpaolo Ukrajini
OSTAJU U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2022 / 15:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matične banke PBZ-a) obratila se javnosti vezano za situaciju u Ukrajini i njezinu ukrajinsku podružnicu Pravex Bank.

Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo, komentirajući situaciju u Ukrajini i njezin utjecaj na ukrajinski supsidijar Grupe Pravex Bank, rekao je:

“Duboko smo zabrinuti za sigurnost i dobrobit ukrajinskog naroda. Naše su misli prvenstveno s kolegama u Pravex banci, od kojih većina trenutno ostaje u Ukrajini; koliko je to moguće, u stalnom smo kontaktu s njima. Također želim zahvaliti glavnom izvršnom direktoru Pravexa Stefanu Buraniju i drugim dvoje naših kolega iz Italije, koji ostaju predani Pravexu i nastavljaju s vodstvom čak i nakon što smo zatražili da se vrate u Italiju. U dirljivom iskazu solidarnosti, naši ljudi u našim supsidijarima u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Moldaviji čine sve što mogu kako bi osigurali smještaj i pružili podršku svim kolegama – i njihovim obiteljima - koji žele napustiti zemlju. Naravno, također smo odlučni podržati naše klijente Pravexa i širu ukrajinsku javnost koliko god možemo. Gdje god je to sigurno, otvaramo naše poslovnice Pravexa radi pružanja osnovnih bankarskih usluga. Svaki dan smo u mogućnosti sigurno otvoriti dio naših poslovnica, prvenstveno u zapadnom dijelu Ukrajine, gdje se sada nalazi velik broj onih koji bježe od borbi. Isto tako, naše banke supsidijari u zemljama koje graniče s Ukrajinom prikupljaju donacije za pomoć ljudima koji dolaze u njihove zemlje, također osiguravajući da bankomati i devizne usluge budu spremni za veliki priljev ljudi. Povijesno gledano, Grupa Intesa Sanpaolo uvijek je imala snažan društveni poziv, bilo u Ukrajini, srednjoj i istočnoj Europi ili kod kuće u Italiji. To je posebno vrijedilo tijekom pandemije ili prilikom prirodnih katastrofa. Stoga je sasvim prirodno da ćemo kao Grupa nastaviti činiti sve što možemo da pomognemo našim ljudima i širem društvu tijekom ove krize.”

Intesa Sanpaolo jedina je talijanska banka prisutna u Ukrajini i jedan od najvećih talijanskih investitora u zemlji. Intesa Sanpaolo u Ukrajini posluje preko supsidijara Pravex Bank, koji ima oko 780 zaposlenika i 45 poslovnica. Intesa Sanpaolo također ima svoje supsidijare u Mađarskoj, Moldaviji, Rumunjskoj i Slovačkoj, koje sve graniče s Ukrajinom na zapadu:

- Mađarska: CIB banka

- Moldavija: EXIMBANK

- Rumunjska: Intesa Sanpaolo Bank

- Slovačka: VUB Banka

Sve su te banke dio Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo, kojeg vodi Marco Elio Rottigni.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Pravex Bank, Marco Elio Rottigni
PROČITAJ I OVO
Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit
KREDITI
Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit
BEOGRAD – Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, uvrstila je u ponudu EE Farmer invest, dugoročni investicioni kredit za kupovinu energetski efikasne pogonske mehanizacije namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
STRATEŠKI
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
LONDON - HSBC će zatvoriti 114 poslovnica u Velikoj Britaniji, fokusirajući se prvenstveno na mobilno bankarstvo. Kako je priopćeno iz banke, u reorganizaciju i modernizaciju ulažu se deseci milijuna funti.
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
REJTING
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
ZAGREB – Fitch Ratings, renomirana međunarodna bonitetna agencija, potvrdila je postojeći kreditni rejting Erste banke „A-“, uz zadržavanje stabilnih izgleda za dugoročno zaduživanje.
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom
GUBITAK
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom

FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) upozorila je da bi godinu mogla zaključiti s gubitkom budući da je podizanjem kamatnih stopa radi obuzdavanja inflacije povećala i vlastite obaveze prema komercijalnim bankama.

Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
RADNA SKUPINA
Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
LONDON - Polovina radnika na upravljačkim pozicijama u britanskom sektoru financijskih i profesionalnih usluga trebala bi do 2030 godine dolaziti iz radničkih obitelji, preporučila je u srijedu radna skupina koju podupire britanska vlada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE