GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ grupa uručila donacije Centrima u Selcu i Kraljevici za bolje sutra djeci koja rastu uz nas

PBZ grupa uručila donacije Centrima u Selcu i Kraljevici za bolje sutra djeci koja rastu uz nas
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2023 / 11:23
Autor: SEEbiz
SELCE/KRALJEVICA – PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja intenzivno provoditi svoje aktivnosti pomaganja djeci i mladima diljem Hrvatske te je uručila dvije nove donacije u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem.

Tako je Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca uručena donaciju u iznosu od 42.620,39 eura za rekonstrukciju, uređenje i opremanje stana za organizirano stanovanje njegovih korisnika uz povremenu podršku, a Centru za rehabilitaciju „Fortica“ iz Kraljevice 29.963,56 eura za nabavku medicinskih kreveta, perilice suđa te perilice i sušilice rublja. Donacije su u ime PBZ grupe uručile Nataša Vukić, direktorica u Grupi poslova sa stanovništvom Privredne banke Zagreb, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda.

„Donacija PBZ grupe omogućila nam je potpunu rekonstrukciju, uređenje i opremanje stana koji će biti namijenjen mladima za organizirano stanovanje uz povremenu podršku i kao takav će nam donijeti veliku korist u poboljšanju kvalitete života mladih prije izlaska iz alternativne skrbi. U ime djece, djelatnika Centra Izvor i svoje osobno zahvaljujem na ovoj donaciji“, istaknuo je Nikica Sečen, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor.

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor, Selce proizašao je iz bivšeg Dječjeg doma u Selcu, koji je osnovan 1918. god. Ustanova danas pruža isključivo izvaninstitucijske usluge (boravak za djecu, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu i povremenu podršku, podršku udomiteljskim obiteljima, savjetovanje i pomaganje i psihosocijalnu podršku i pomoć u kući) te trenutno zbrinjava oko 160 korisnika.

„Zahvaljujem PBZ grupi u ime korisnika i djelatnika Centra „Fortica“ kao i u svoje osobno ime na ovoj vrijednoj donaciji koja nam puno znači. Nabavkom deset medicinskih kreveta za korisnike, perilice suđa te perilice i sušilice rublja unaprijedili smo uvjete smještaja i skrbi za naše korisnike te od srca hvala na podršci“, istaknula je Elizabeta Batinić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju „Fortica“.

Centar za rehabilitaciju „Fortica“, Kraljevica je javna ustanova – dom socijalne skrbi koji skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Osnivač Centra je Primorsko-goranska županija. Trenutno je u Centru „Fortica“ smješteno 46 korisnika s višestrukim oštećenjima.

Ove godine PBZ grupa obilježava petnaest godina svoga projekt „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih je do sada donirala više od 4,3 milijuna eura i realizirala 72 donacije bolnicama i domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske. Ovim projektom Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti" Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Tagovi: PBZ grupa, PBZ, Selce, Kraljevica
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE