GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ grupa uručila 80. donaciju: gotovo 50.000 eura Odjelu za pedijatriju pakračke bolnice

PBZ grupa uručila 80. donaciju: gotovo 50.000 eura Odjelu za pedijatriju pakračke bolnice
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 14:53
Autor: SEEbiz
PAKRAC – PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je 80. donaciju.

Donacijom u iznosu od 49.750 eura PBZ grupa je omogućila kupnju prijenosnog inkubatora s monitorom vitalnih funkcija i reanimacijski stolić za Odjel za pedijatriju Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Ova donacija realizirana je u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao dio pomaganja njegovom projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, u sklopu kojeg je do sada Grupa uručila 43 donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske. Donaciju su u ime PBZ grupe uručili Mario Lončar, direktor Centra za poslovanje malim i srednjim poduzećima u PBZ-u, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda.

„Ovom vrijednom donacijom omogućena je kupnja suvremenog transportnog inkubatora, reanimacijskog stolića, monitora vitalnih funkcija kao i prijenosnog pulsnog oksimetra za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Podignuta je kvaliteta pružanja zdravstvene usluge najmlađima na razinu suvremene europske medicine, a sve to na dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Reanimacijski stolić zajedno s monitorom vitalnih funkcija i pulsnim oksimetrom omogućit će nam suvremeniju i kvalitetniju medicinsku skrb za vitalno ugroženu djecu pri čemu poseban naglasak stavljamo na reanimaciju i mjerenje vitalnih funkcija tek rođene djece. S obzirom na lošu prometnu povezanost, dotrajalost postojeće medicinske opreme, imajući u vidu visok udio poroda u odnosu na bolnice u regiji, u indikaciji, novi transportni inkubator omogućiti će pouzdan i siguran prijevoz vitalno ugrožene djece do ustanova višeg ranga“, istaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.

„Radujemo se da smo ovom donacijom uljepšali božićno vrijeme malenim pacijentima Odjela za pedijatriju pakračke bolnice, njihovim roditeljima i djelatnicima Bolnice. Iako putem našeg projekta znakovitog naziva „Činim dobro svaki dan“ aktivno doprinosimo zajednici tijekom cijele godine, donirajući potrebnu opremu dječjim odjelima bolnica i domovima za djecu i mlade diljem naše zemlje, posebno nas veseli kada smo u prilici to učiniti u ozračju blagdana, koji u nama bude i jačaju potrebu pomaganja i suosjećanja s drugima“, istaknuo je Mario Lončar, direktor Centra za poslovanje malim i srednjim poduzećima u PBZ-u.

Donacija Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala oko 4,5 milijuna eura te realizirala 80 donacija, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Tagovi: PBZ, PBZ Grupa, Pakrac, pedijatrija
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE