GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ Grupa Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac donirala 246.875 kuna

PBZ Grupa Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac donirala 246.875 kuna
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 10:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB – PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je još jednu donaciju u iznosu od 246.875 kuna kojom je omogućeno opremanje novom stolarijom i namještajem soba za korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Donaciju je u ime PBZ Grupe uručio Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

„Da bismo uspješno pružali uslugu smještaja, rehabilitacije, odgoja i obrazovanja vrlo je važno da okruženje i prostori u kojem borave djeca budu prikladno opremljeni, da im pruže mogućnost da razvijaju navike održavanja tih prostora, osjećaj obiteljskog okruženja i mogućnost za primjeren boravak. Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe i projektu „Činim dobro svaki dan“, opremili smo spavaonice za naše korisnike novim namještajem i stolarijom, koji udovoljavaju standardima za pružanje socijalnih usluga te smo podigli kvalitetu boravka u Centru, omogućujući našim korisnicima da se ugodnije osjećaju te odgovornije ponašaju prema drugim korisnicima i prostoru u kojem borave. Zahvaljujemo PBZ Grupi, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije“, istaknula je Meri Gatin, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac.

Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac pruža socijalne usluge djeci i mladima s teškoćama u razvoju. U Centru može istovremeno koristiti uslugu smještaja 60 djece u dobi od 7 do 18, odnosno do 21 godine života. Centar Tuškanac pruža usluge psihosocijalne podrške za oko 230 korisnika. U okviru ustanove djeluje i osnovna škola koja radi po posebnom programu, a Centar pruža i uslugu cjelodnevnog boravka za osobe s teškoćama u razvoju.

„Raduje nas da smo putem naše Visa kartice sa srcem i našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, namijenjenog pomaganju djeci i mladima diljem naše zemlje, pomogli i Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Za ovaj projekt do sada smo izdvojili oko 30 milijuna kuna, a donacija Centru Tuškanac je 66. donacija koju smo realizirali iz prikupljenih sredstava. Ovim donacijama želimo pomoći što većem broju djece - korisnika usluga domova socijalne skrbi, kojih danas u Hrvatskoj ima oko 5.600, unaprijediti njihov svakodnevni život, omogućiti im ljepše odrastanje i kvalitetnije obrazovanje“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta PBZ Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti" Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Tagovi: PBZ Grupa, Privredna banka Zagreb, Mislav Blažić, Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac, PBZ Card
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE