GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija plijeni imovinu JPMorgana

Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 21:57
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.

Sredstva su na računima koji su zamrznuti nakon uvođenja antiruskih sankcija zbog rata u Ukrajini.

Sud je naredio zapljenu svih sredstava na računima JPMorgana u Rusiji, ali ne i vrijednosnih papira i druge imovine, uključujući domenu jpmorgan.ru. Odluka je objavljena u ruskom sudskom registru u srijedu, izvještava Financial Times.

VTB je podnio tužbu 17. travnja. Sljedećeg je dana JPMorgan Chase podnio tužbu protiv ruske banke na američkom sudu kako bi spriječio zapljenu, što se smatra kršenjem sporazuma između dviju banaka o rješavanju sporova u New Yorku. JP Morgan je naveo da zakon ne dopušta VTB-u da isplati sredstva sa zamrznutog računa, što je tvrdio.

Odluka ruskog suda naglašava poteškoće s kojima se suočavaju američke banke poput JPMorgana u izvršavanju svojih obećanja da će zatvoriti svoje poslovanje u Rusiji nakon početka rata u Ukrajini u veljači 2022.

Kad su JPMorgan i Goldman Sachs te godine objavili planove za zatvaranje svojih ruskih operacija, koje su činile samo mali dio njihovih globalnih operacija, stručnjaci su upozorili da bi bilo kakav izlazak mogao potrajati više od godinu dana. Ostale zapadne banke, uključujući Citigroup, talijanski UniCredit i austrijski Raiffeisen Bank International, nastavljaju s radom u Rusiji.

Tagovi: rusija, jpmorgan, raiffeisen, unicredit
PROČITAJ I OVO
Američki fond smanjio udjel u Addiku
PROMJENE
Američki fond smanjio udjel u Addiku
BEČ - Američki upravitelj imovinom Wellington Management Group neznatno je smanjio svoje postotno učešće u Addiko AG i sada drži 7,28 posto glasačke moći, u odnosu na dosadašnjih 8,85 posto, prenosi Indikator.ba.
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
OBVEZNICE
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent izdanja i investitor u izdanju korporativnih obveznica društva Yellow Submarine d.o.o.
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
OCJENE
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
BERN - Prošlogodišnjim preuzimanjem domaćeg konkurenta Credit Suisse, švicarska banka UBS ojačat će svoju poziciju najvećeg zajmodavca u Švicarskoj, ali spajanje neće eliminirati konkurenciju, istaknuo je danas švicarski financijski regulator Finma.
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE