GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad dobiti Commerzbanka

Pad dobiti Commerzbanka
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 21:01
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Prihodi bez izvanrednih stavki iznosili su 2,07 milijardi eura, što je 2,7% više u odnosu na prethodnu godinu.

Za devetomjesečno razdoblje dobit je iznosila 963 milijuna eura u usporedbi s 9 milijuna eura u istom razdoblju prethodne godine. Prihodi su porasli za 12% na 7,10 milijardi eura.

Commerzbank očekuje povećanje prihoda od kamata na više od 6 milijardi eura u 2022., dok će neto prihod od provizija vjerojatno biti nešto niži nego u 2021.

Sve u svemu, banka je potvrdila svoj cilj neto dobiti od više od 1 milijarde eura u tekućoj godini. Očekuje se da će omjer CET 1 biti veći od 13,5%.

Commerzbank planira predložiti omjer isplate od 30% neto rezultata za fiskalnu 2022. nakon odbitka isplata kupona AT1.

Commerzbank je potvrdio najvažnije financijske ciljeve Strategije 2024.

Banka cilja na povrat na materijalni kapital (RoTE) od više od 7,3% i omjer troškova i prihoda od 60%. Prognoza prihoda za 2024. podignuta je na 10 milijardi eura; prethodni cilj bio je 9,1 milijarda eura.

Općenito, Commerzbank sada predviđa operativni rezultat od oko 3,2 milijarde eura za 2024., revidiran u odnosu na prethodne smjernice od 3,0 milijarde eura.

Bettina Orlopp, financijska direktorica Commerzbanka, rekla je: "Naši financijski ciljevi za 2024. pokazuju da smo vrlo uvjereni u razvoj Commerzbanka nakon kraja godine. Unatoč tome, i dalje smo oprezni u pogledu potencijalnih rizika u trenutnom gospodarskom okruženju."

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof, Bettina Orlopp
PROČITAJ I OVO
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
KREDITIRANJE
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
ZAGREB - Krajem rujna stambeni krediti iznosili su 73,3 milijarde kuna. U odnosu na kraj 2021., stambeni krediti ostvarili su rast od 8,1% ili 5,5 milijardi kuna, a u promatranom mjesecu činili su 49,4% ukupnih plasmana stanovništvu.
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
OBVEZNICE
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, u petak je najavila izdavanje 650 milijuna eura na međunarodnom tržištu obveznica, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
PAD
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem rujna porasli su na osnovi stanja za 7,2 mlrd. kuna ili 5,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,3 mlrd. kuna ili 0,2% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 148,3 mlrd. kuna.
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
POZIV
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozvala je vlasti Bosne i Hercegovine da u 2023. godini snažnije pomognu privatnim poduzetnicima i ugroženim kategorijama stanovništva kako bi umanjili utjecaj daljnjeg rasta cijena i negativnih ekonomskih kretanja, kao posljedica rata u Ukrajini.
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
APEL
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
FRANKFURT - Rizici s kojima se suočava realna ekonomija porasli su, priopćila je u četvrtak njemačka središnja banka pozivajući bankarski sektor da ima odgovarajuće rezerve kako bi se nosio s gubicima po svojim kreditima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE