GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad dobiti Commerzbanka

Pad dobiti Commerzbanka
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 21:01
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Prihodi bez izvanrednih stavki iznosili su 2,07 milijardi eura, što je 2,7% više u odnosu na prethodnu godinu.

Za devetomjesečno razdoblje dobit je iznosila 963 milijuna eura u usporedbi s 9 milijuna eura u istom razdoblju prethodne godine. Prihodi su porasli za 12% na 7,10 milijardi eura.

Commerzbank očekuje povećanje prihoda od kamata na više od 6 milijardi eura u 2022., dok će neto prihod od provizija vjerojatno biti nešto niži nego u 2021.

Sve u svemu, banka je potvrdila svoj cilj neto dobiti od više od 1 milijarde eura u tekućoj godini. Očekuje se da će omjer CET 1 biti veći od 13,5%.

Commerzbank planira predložiti omjer isplate od 30% neto rezultata za fiskalnu 2022. nakon odbitka isplata kupona AT1.

Commerzbank je potvrdio najvažnije financijske ciljeve Strategije 2024.

Banka cilja na povrat na materijalni kapital (RoTE) od više od 7,3% i omjer troškova i prihoda od 60%. Prognoza prihoda za 2024. podignuta je na 10 milijardi eura; prethodni cilj bio je 9,1 milijarda eura.

Općenito, Commerzbank sada predviđa operativni rezultat od oko 3,2 milijarde eura za 2024., revidiran u odnosu na prethodne smjernice od 3,0 milijarde eura.

Bettina Orlopp, financijska direktorica Commerzbanka, rekla je: "Naši financijski ciljevi za 2024. pokazuju da smo vrlo uvjereni u razvoj Commerzbanka nakon kraja godine. Unatoč tome, i dalje smo oprezni u pogledu potencijalnih rizika u trenutnom gospodarskom okruženju."

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof, Bettina Orlopp
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE