GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP: Nismo zaslužili da nas se naziva sponzorima rata

OTP: Nismo zaslužili da nas se naziva sponzorima rata
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2023 / 07:49
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, rekla je da je njezino uključivanje na popis "međunarodnih sponzora rata" ukrajinske Nacionalne agencije za sprječavanje korupcije (NACP) "potpuno nezasluženo" u priopćenju objavljenom u petak navečer.

"OTP banka osuđuje svaku agresiju protiv suverenih država, uključujući onu protiv Ukrajine, i predana je potpori ukrajinskim građanima i gospodarstvu zemlje", rekao je OTP, prenosi novinska agencija MTI.

"Osim održavanja kontinuiranih usluga i kreditnih aktivnosti, naša banka je pomogla Ukrajini humanitarnom potporom u milijardama forinti i ponudila dugoročni smještaj i opskrbu za nekoliko stotina ratnih izbjeglica", dodaje se.

OTP je odbacio niz "lažnih tvrdnji" NACP-a, uključujući one koje ukazuju na "važnost" OTP-a za rusko gospodarstvo, "kontinuirane aktivnosti" zajmodavca na okupiranim teritorijima Donbasa i Krima, njegovu ponudu "povlaštenog kredita" uvjete prema ruskoj vojsci i njezino "priznanje postojanja 'narodnih republika' Donjecka i Luganska".

OTP je rekao da njegov tržišni udio u Rusiji iznosi samo 0,17% i primijetio da banke u stranom vlasništvu sa "znatno većim" tržišnim udjelima nisu uključene na popis.

Niti jedna članica OTP grupe ne nastavlja nikakve aktivnosti na teritorijima Ukrajine koji su pod okupacijom Ruske Federacije, priopćio je OTP. OTP djeluje "u potpunom skladu s lokalnim i međunarodnim pravilima" na svim svojim tržištima i odmah je prekinuo sve aktivnosti na tamošnjim okupiranim teritorijima 2014., dodaje se.

OTP banka ne daje nikakav novi kredit ruskoj vojsci "uz povlaštene uvjete ili na bilo koji drugi način", rekao je zajmodavac.

Banka "nikada ni na koji način nije priznala" neovisnost Donjecka i Luganska, dodaje se.

Tagovi: OTP bank, OTP banka, rat u Ukrajini, OTP Core, Ukrajina, Rusija
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE