GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati Goldman Sachsa, dionice uzletjele

Odlični rezultati Goldman Sachsa, dionice uzletjele
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 21:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs objavio je u utorak rezultate trećeg tromjesečja koji su nadmašili očekivanja analitičara u pogledu dobiti i prihoda zahvaljujući rezultatima trgovanja boljim od očekivanih.

Evo brojeva:

Zarada: 8,25 USD po dionici u odnosu na procjenu 7,69 USD po dionici prema Refinitivu
Prihod: 11,98 milijardi dolara naspram procijenjenih 11,41 milijarde dolara

Tvrtka je rekla da je dobit pala 43% na 3,07 milijardi dolara, ili 8,25 dolara po dionici, premašivši procjenu analitičara koje je anketirao Refinitiv od 7,69 dolara. Prihodi su pali 12% na 11,98 milijardi dolara, premašivši procjene za više od 500 milijuna dolara. Pad prihoda Goldmana bio je očekivan nakon što se prošlogodišnji IPO bum ove godine smirio.

Dionice banke porasle su više od 4% u jutarnjem trgovanju.

Izvršni direktor Goldmana David Solomon rekao je da rezultati pokazuju "snagu, širinu i diversifikaciju" tvrtke te je službeno najavio korporativnu reorganizaciju o kojoj je izviješteno ranije ovog tjedna.

"Danas ulazimo u sljedeću fazu našeg rasta, uvodeći preusmjeravanje našeg poslovanja koje će nam omogućiti da dodatno kapitaliziramo prevladavajući operativni model One Goldman Sachsa", rekao je Solomon.

"Uvjereni smo da će naša strateška evolucija potaknuti veće, trajnije povrate i otključati dugoročnu vrijednost za dioničare."

Goldmanovi trgovci fiksnim prihodima ostvarili su 3,53 milijarde dolara prihoda, skok od 41% u odnosu na razdoblje prethodne godine i otprilike 500 milijuna dolara više nego što su analitičari predviđali, budući da su trgovci iskoristili povećanu aktivnost klijenata u obveznicama i valutama usred nestalnih tržišta.

Trgovci dionicama donijeli su 2,68 milijardi dolara prihoda, što je pad od 14% u odnosu na prethodnu godinu, čime je nadmašena procjena od 2,59 milijardi dolara.

Snažni rezultati trgovanja više su nego nadoknadili promašaj u investicijskom bankarstvu, gdje je prihod pao 57% na 1,58 milijardi dolara, ispod procjene analitičara od 1,84 milijarde dolara.

Ostali odjeli banke, upravljanje imovinom i upravljanje potrošačima i imovinom, također su nadmašili očekivanja.

Prihodi od upravljanja imovinom pali su 20% na 1,82 milijarde dolara zbog nižih dobitaka od udjela u privatnom kapitalu, ali to je još uvijek premašilo očekivanja od 1,65 milijardi dolara prihoda.

Prihodi od upravljanja potrošačima i imovinom porasli su 18% na 2,38 milijardi USD, nadmašivši procijenjenih 2,19 milijardi USD, čemu su pridonijeli rastući saldi na kreditnim karticama i rastuće kamatne stope.

Rezultati su bili u skladu s Goldmanovim konkurentima u trećem kvartalu.  JPMorgan Chase i Morgan Stanley su objavili oštre padove prihoda od investicijskog bankarstva u trećem tromjesečju, no bolji od očekivanih rezultati s fiksnim prihodom usred nestabilnih tržišta pomogli su u podizanju njihovog institucionalnog poslovanja.

Tagovi: Goldman Sachs, David Solomon, JPMorgan, Morgan Stanley
PROČITAJ I OVO
U studenom ukupni krediti stanovništvu dosegnuli 149,2 mlrd. kuna
KREDITIRANJE
U studenom ukupni krediti stanovništvu dosegnuli 149,2 mlrd. kuna
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem studenog 2022. porasli su na osnovi stanja za 7,4 mlrd. kuna ili 5,2% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine i 0,5 mlrd. kuna ili 0,4% u odnosu na listopad, dosegnuvši 149,2 mlrd. kuna.
Kostić povećao udjel u Addiko banci
DOKUP
Kostić povećao udjel u Addiko banci
ZAGREB - Miodrag Kostić, koji je svoj biznis, uz bankarstvo, proširio na hranu, vino, energetiku, turizam i nekretnine, počeo kupovati udjele u – Addiko banci.
ECB odbacio pozive banaka za ublažavanjem odredbi o kapitalu
ODBIJENICA
ECB odbacio pozive banaka za ublažavanjem odredbi o kapitalu
FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) odbacila je pozive europskih banaka da ublaži odredbe o njihovom kapitalu kako bi im omogućila da pojačaju kreditiranje i da budu ravnopravne s američkim konkurentima.
HUB upozorava građane zbog učestalih krađa podataka
PHISHING
HUB upozorava građane zbog učestalih krađa podataka
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka upozorila je u petak da su posljednjih nekoliko dana aktivne "phishing" kampanje koje ciljaju klijente hrvatskih banaka radi ostvarivanja financijske koristi i krađe podataka.
Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj potpisnica UN-ovih Načela za odgovorno bankarstvo
POTEZI
Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj potpisnica UN-ovih Načela za odgovorno bankarstvo
ZAGREB – Hrvatska poštanska banka je prva banka u Hrvatskoj potpisnica UN-ovih Načela za odgovorno bankarstvo (PRB) – jedinstven okvir za održivu bankarsku industriju razvijen kroz suradnju banaka diljem svijeta i Financijske inicijative Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP FI).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE