GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obje NLB banke u BiH povećale profit u 2019. godini

Obje NLB banke u BiH povećale profit u 2019. godini
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Dvije podružnice Nove ljubljanske banke (NLB) u Bosni i Hercegovini popravile su finansijski rezultat u 2019. godini u odnosu na godinu ranije.

NLB banka a.d. Banja Luka zadržala je titulu najprofitabilnije banke u Republici Srpskoj ostvarivši dobit od 32,8 miliona KM.

Dobit je za 1,6 posto veća nego godinu ranije kada je iznosila 32,2 miliona KM. Neto prihod od kamata bio je 34,8 miliona KM i za 0,8 posto je manji nego 2018. godine kada je bio 35,1 milion KM. Na drugoj strani, neto prihodi od naknada i provizija povećani su za gotovo 5 posto na 25,3 mil KM, za razliku od 24,1 mil KM godinu ranije.

Neto poslovna aktiva banke narasla je na 1,52 milijarde KM, sa 1,42 mlrd KM prethodne godine.

NLB d.d. Sarajevo imala je dobit poslije oporezivanja od 18,5 milion KM nakon 15,5 miliona KM godinu ranije, što predstavlja povećanje od 19,3 posto.
Za razliku od svoje banjalučke vršnjakinje, NLB banka d.d. Sarajevo zabilježila je rast prihoda od kamata od oko 3 posto na 32,1 mil KM, nakon 31,2 mil KM godinu ranije.

Neto prihodi od naknada i provizija takođe su povećani, i to za 15,8 posto, na 21,9 milion KM, sa 18,9 mil KM u 2018. godini.

Neto poslovna aktiva sarajevske podružnice premašila je 1,24 milijarde KM.
Facebook Twitter

Tagovi: Nova ljubljanska banka, NLB banka Banja Luka, NLB banka Sarajevo
PROČITAJ I OVO
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
KREDITI
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
BEOGRAD - Cene kredita privredi u dinarima i evrima su se skoro izjednačile, što je dobra vest pre svega za privredu, a onda i za građane, ocenio je  generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ROKOVI
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je na zahtjev zainteresiranih ulagatelja rok za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do 30. listopada do podneva.
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
INSTANT
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
ZAGREB - Izvršavanje platnih naloga uz trenutni prijenos sredstava na račun primatelja za klijente Hrvatske poštanske banke postaju stvarnost 29. listopada 2020. Tog dana s radom počinje NKSInst, novi platni sustav u Republici Hrvatskoj, koji je razvila Fina, a Hrvatska narodna banka odobrila rad čime ulazimo u novo doba razvoja modernih usluga plaćanja, izvijestili su u petak iz te banke.
NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
USLUGE
NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
ZAGREB - Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke - u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom - mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.
UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji
NAJAVE
UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji
MILANO - UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) najavili su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoR) za međusobno jačanje poslovne suradnje i rješenja za klijente u područjima globalnog transakcijskog bankarstva (GTB), tržišta dužničkih vrijednosnih papira, financiranja, globalnih tržišta, spajanja i preuzimanja te financijskog savjetovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE