GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obilježena 15. obljetnica projekta Činim dobro svaki dan i Visa kartice sa srcem

Obilježena 15. obljetnica projekta Činim dobro svaki dan i Visa kartice sa srcem
OBLJETNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2023 / 15:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB – PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, danas je zajedno s partnerima proslavila petnaestu obljetnicu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem.

U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb okupili su se brojni uzvanici - partneri ovog projekta: predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnateljice i ravnatelji bolnica, predstojnici klinika te voditelji pedijatrijskih odjela kao i ravnateljice i ravnatelji domova socijalne skrbi iz raznih krajeva Hrvatske, partneri prijatelji te drugi uvaženi gosti kako bi zajedno obilježili značajnu obljetnicu ovog jedinstveni projekta i kartice na našem tržištu.

Projekt „Činim dobro svaki dan“ i Kartica sa srcem tržištu su predstavljeni 2008. godini, a kreirani su s ciljem dugoročnog, kontinuiranog pomaganja zajednici u kojoj PBZ grupa posluje. Visa kartica sa srcem posebna je kartica koja osim financijskih pogodnosti ima, kao ni jedna druga kartica na našem tržištu, i humanitarni karakter budući da za svaku transakciju napravljenu ovom karticom PBZ grupa izdvaja po deset centi, bez dodatnog troška za njezine korisnike. Prikupljenim sredstvima PBZ grupa pomaže projekte Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi. Za ovaj projekt PBZ grupa je do sada donirala oko 4,5 milijuna eura te uručila 76 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske.

„Izuzetno smo ponosni na naš projekt „Činim dobro svaki dan“ i Visa karticu sa srcem. PBZ grupa se uvijek isticala po svojim CSR aktivnostima, a po ovom projektu i kartici izdvajamo se ne samo na hrvatskome tržištu, već i šire u regiji. Kreirajući ovaj projekt znakovitog naziva „Činim dobro svaki dan“, htjeli smo naglasiti našu kontinuiranu posvećenost i pomaganje zajednici u kojoj poslujemo što je ujedno i dio naše dugoročne strategije. Iznimna postignuća i dugovječnost ovog jedinstvenog projekta potvrda su da smo u tome i uspjeli. PBZ grupa, kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi, u svom je poslovanju iznimno posvećena ESG-u (okolišnim, društvenim i upravljačkim aspektima poslovanja) u čemu želimo ubuduće i pojačati svoju ulogu predvodnika na tržištu. Projekt „Činim dobro svaki dan“ jedna je od sastavnica naše ESG orijentacije te nam je posebno drago što nastavljamo dalje s proširenim izdanjem ovog projekta. Tako ćemo ubuduće, osim pomaganja djeci i mladima, uključivanjem novog projekta pod nazivom „Pomažemo djeci, pomažemo zemlji“, čiji cilj je opremanje dječjih domova električnim vozilima, projekt obogatiti novom ESG komponentom – brigom o okolišu“, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.

O suradnji s PBZ grupom na projektu „Činim dobro svaki dan“ govorili su predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čije projekte PBZ grupa pomaže sredstvima doniranim za svoj humanitarni projekt.

„Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iznimno cijeni dugogodišnji angažman i doprinos PBZ grupe, koja kroz projekt „Činim dobro svaki dan“ podržava naša dva projekta. U okviru projekta „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ u proteklih su devet godina prikupljena i donirana značajna financijska sredstva u svrhu poboljšanja kvalitete života djece i mladih o kojima brine sustav socijalne skrbi čime su u domovima socijalne skrbi diljem Republike Hrvatske potaknute mnoge pozitivne promjene. PBZ grupa odnedavno pomaže i naš projekt pod nazivom „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ kojim se potiče razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga, a koji uz pomaganje djeci sadrži i komponentu zaštite okoliša“, istaknula je Nada Zrinušić, ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.

„Tijekom svih ovih godina PBZ grupa je doprinosila unaprjeđenju kvalitete usluga u sustavu zdravstva kako kroz projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ tako i danas nabavom opreme u zdravstvenim ustanovama u kojima se provodi liječenje djece oboljele od malignih i djece oboljele od rijetkih bolesti. Inicijativa PBZ grupe da doprinese projektima Ministarstva zdravstva opremanjem zdravstvenih ustanova potrebitom opremom od iznimne je važnosti. Izuzetno cijenimo želju i napore PBZ grupe u zajedničkim naporima i doprinosima očuvanju zdravlja naše djece“, istaknula je Dunja Skoko-Poljak, načelnica Sektora za javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravstva.

Na događanju su uručene i donacije u sklopu tri nova projekta kojima PBZ grupa pomaže sredstvima prikupljenim za projekt „Činim dobro svaki dan“. Tako je u sklopu projekta „Srcem za djecu s malignim bolestima“ Kliničkom bolničkom centru Split uručena donacija u iznosu od 48.000 eura za nabavu monitora vitalnih funkcija, hematološkog analizatora i perfuzora. Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“ u sklopu projekta „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ primio je donaciju u iznosu od 49.000 eura za nabavu spremnika tekućeg dušika i brojača matičnih stanica, a lovranskom Centru za pružanje usluga u zajednici „Ivana Brlić Mažuranić“ u sklopu projekta „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ uručena je donacija u iznosu od 56.000 eura za nabavu električnog vozila.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, PBZ grupa, Visa, Dinko Lucić
PROČITAJ I OVO
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE