GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morgan Stanley s padom kvartalne dobiti

Morgan Stanley s padom kvartalne dobiti
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 20:44
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američka banka Morgan Stanley u posljednjem je kvartalu prošle godine ostvarila dobit od 2,2 milijarde dolara, dok je u istom razdoblju 2021. godine ona iznosila 3,7 milijardi dolara.

Ukupni prihod pao je sa 14,5 milijardi dolara na 12,7 milijardi dolara. Cjelogodišnja neto dobit iznosila je 11 milijardi dolara, u usporedbi s 15 milijardi dolara godinu ranije.

Banka je prošle godine zabilježila 53,7 milijardi dolara prihoda, dok je 2021. iznosila 59,8 milijardi dolara, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Profit je pao tijekom prošle godine zbog pada poslova, zbog čega je tvrtka sa sjedištem u New Yorku u prosincu otpustila oko dva posto svoje radne snage. Ukidanje radnih mjesta utjecalo je na približno 1.600 od 81.567 zaposlenika. Kompanija je u prošlom tromjesečju izdvojila 133 milijuna dolara za otpremnine, prenosi američki CNBC.

"U četvrtom tromjesečju ostvarili smo dobre poslovne rezultate u teškim tržišnim uvjetima", objasnio je u priopćenju predsjednik uprave i glavni izvršni direktor banke James Gorman. Općenito, 2022. je bila uspješna godina za tvrtku, ocijenio je.

Tagovi: Morgan Stanley, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE