GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matak se povlači, Kraljević nova članica Uprave Erste banke

Matak se povlači, Kraljević nova članica Uprave Erste banke
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 12:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zdenko Matak, član uprave Erste banka nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2024. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije.

Karijeru je započeo u IT odjelu Bjelovarske banke 1989. godine, a u razdoblju od 1999. do 2014. godine, kada je postao član uprave Erste banke, obnašao je različite rukovodeće funkcije u segmentu poslovanja s građanstvom. Matak će nastaviti karijeru u Erste banci te u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.

U skladu s prethodno navedenim, Zdenka Mataka naslijedit će Katarina Kraljević, dosadašnja direktorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom, koja će na novu funkciju stupiti 1. kolovoza 2024. Odluka Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević donesena je pod uvjetom ishođenja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, odnosno Europske središnje banke.

Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb. U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d., kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana. Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do danas na čelu je Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.

'Zdenko Matak ostavio je veliki trag u izgradnji današnje pozicije Erste banke, dajući značajan impuls njezinom kontinuiranom rastu i razvoju kroz proteklih 35 godina, posebice u dijelu poslovanja s građanstvom. Neizmjerno smo mu zahvalni na cjelokupnom doprinosu i zajedničkom uspješnom radu tijekom svih ovih godina. Poštujući njegovu osobnu odluku, veselimo se što ćemo i u budućnosti moći oslanjati na njegovu podršku, kroz savjetničku funkciju koju će obavljati', istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave banke.

'S druge strane, izuzetno smo zadovoljni i ponosni što će Zdenka naslijediti upravo Katarina Kraljević, koja ima veliko prethodno iskustvo rada na različitim funkcijama u našoj banci. Uvjeren sam da će svojim znanjem, stručnošću, energijom i jasnom vizijom nastaviti put daljnjeg uspješnog pozicioniranja banke u segmentu retail poslovanja, kao i razvoja naše digitalne strategije, jednog od najvažnijih stupova našeg poslovanja u izazovnim vremenima pred nama', zaključio je Schoefboeck.

Tagovi: Zdenko Matak, Katarina Kraljević, Erste
PROČITAJ I OVO
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
OCJENE
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
BERN - Prošlogodišnjim preuzimanjem domaćeg konkurenta Credit Suisse, švicarska banka UBS ojačat će svoju poziciju najvećeg zajmodavca u Švicarskoj, ali spajanje neće eliminirati konkurenciju, istaknuo je danas švicarski financijski regulator Finma.
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
DOBRA GODINA
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
LJUBLJANA - Banke su od siječnja do travnja ostvarile čistu dobit od 310,2 milijuna eura, što je 56,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Povećanje dobiti uglavnom je rezultat povećanja neto dobiti, posebice neto kamata.
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
DIVIDENDA
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
LJUBLJANA - Dioničari NLB-a na današnjoj su skupštini odobrili isplatu dividende u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura. Prva je to ovogodišnja isplata dividende, a o drugoj u istom iznosu odluka se očekuje krajem godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE