GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja

Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 18:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je danas Komercijalna banka, čiji je od nedavno vlasnik slovenačka NLB Grupa.

U redovnom poslovanju Komercijalne banke sa klijentima, kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promena i oni će neometano moći da koriste sve usluge, navodi se u saopštenju.

Kažu da će klijenti moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

„U predstojećim nedeljama, na raspolaganju klijentima obe banke, kao i svima koji žele da postanu deo NLB porodice, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatno korišćenje bankomata obe banke, kao i bankomata svih clanica NLB Grupe“, saopštava Komercijalna banka.

Navode i da klijenti neće morati da promene mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice, te da će moći da nastave da koristite standardne usluge i postojeće kartice.

Najavljuju da će u narednim godinama klijentima ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu/veb platformu, a o svim promenama će ih blagovremeno obavestiti.

Kada je reč o tome da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obe banke postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Komercijalna banka je, navode, u potpunosti posvećena izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa će nastojati da klijentima omogući da najveći deo poslova završe bez dolaska u banku.

Taj proces će, preciziraju, biti postepen, te će za određene usluge klijenti i dalje morati da dolaze u ekspozituru.

„U narednom periodu ćemo konstantno unapređivati kvalitet usluge i to posebno u domenu digitalizacije“, poručuju u saopštenju.

Ušteđevina klijenata će, napominju, i dalje biti sigurna i dodaju da je NLB najveća regionalna bankarska grupa koja je u potpunosti posvećena pružanju najkvalitetnijih usluga klijentima.

„Takođe smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća“, poručuju.

Klijenti će imati mogućnost da, kako navode, mešaju i spajaju usluge i proizvode Komercijalne Banke i NLB Banke Beograd bez dodatnih troškova, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci.

Najavljuju da su trenutno u pripremi određene pogodnosti za nove klijente, koji će u narednom periodu moći da otvore račun u sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima.

Na ovaj način će klijenti, kako objašnjavaju, moći da koristite sve usluge obe banke i moći će da odaberu najpovoljnije uslove različitih usluga i proizvoda obe banke.

Nakon spajanja, dodaju, računi klijenata će biti integrisani, i imaće samo jedan racun u integrisanoj banci.

Za sva dodatna pitanja klijentima su na rapsolaganju ekspoziture Komercijalne banke i Konatkt centar na broju telefona: +381 11 20 18 600 ili 0700 800 900 i imejl adresi: kontakt.centar@kombank.com.

Krajem decembra, slovenacka NLB, matična banka najveće bankarske grupe sa sedištem u ovom regionu, zvanično je postala vlasnik Komercijalne banke.

Tagovi: Komercijalna banka, NLB Banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
PAD
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u petak da joj je prihod pao u prvom tromjesečju, odražavajući oštar pad prihoda od kamata, ali prepolovljene rezervacije poduprle su dobit, signaliziravši oporavak od posljedica koronakrize.
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
UZLET
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
BUDIMPEŠTA - Unatoč privremenim mjerama zaključavanja koje su uvedene u mnogim zemljama, poslovanje OTP grupe bilo je neprekinuto u prvom tromjesečju.
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
NAGRADE
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
BANJA LUKA - Akcionari Sberbank a.d. Banja Luka odobrit će isplatu varijabilnih naknada (bonusa) za poslovnu 2020. godinu članovima Uprave Banke, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 7. maj 2021. godine.
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju
DOBRA GODINA
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju

MILANO - Talijanska banka banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o većim prihodima u prvom tromjesečju zahvaljujući naknadama i provizijama i smanjenim rezervacijama za nenaplative zajmove.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE