GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz
MILANO - Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Europi za odnose s institucionalnim ulagačima i financijskim analitičarima te za okolišne, društvene i upravljačke aspekte (ESG) prema rang-listi specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investor za 2022.

U tom je kontekstu, zbog kvalitete odnosa s investitorima, Intesa Sanpaolo bila i prva banka među „Najuglednijim tvrtkama”.

Carlo Messina najbolji je glavni izvršni direktor (CEO) u europskom bankarskom sektoru već petu godinu, otkako je prije sedam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

Stefano Del Punta najbolji je CFO već šesti put; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, najbolje je rangiran već peti put; Marco Delfrate prvi je na rang-listi među stručnjacima za odnose s investitorima već pet godina; Intesa Sanpaolo treći je put zauzela prvo mjesto po pitanju okolišnih, društvenih i upravljačkih aspekata (ESG) među europskim bankama.

Nadalje, Upravni odbor Intese Sanpaolo zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang-listi uvedenoj ove godine.

Tijekom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards održane u Londonu 7. rujna, Intesa Sanpaolo također je dobila prvu nagradu u sljedećim kategorijama:

• Grand Prix - Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima u ukupnom poretku
• Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima - Financijske institucije

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor, a koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među približno 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i uprave Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju ponajboljima u Europi.

Institutional Investor neovisni je provoditelj istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa izniman ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u europski vrh, odražavaju našu kontinuiranu predanost poboljšanju – čak i u potpuno novim uvjetima – kvalitete našeg odnosa s tržištem i naše osjetljivosti na okolišna, društvena i upravljačka (ESG) pitanja. Posebno smo ponosni što je priznanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili naš Poslovni plan za razdoblje 2022. – 2025., prepoznajući industrijske inicijative Banke zajedno s našom sposobnošću da ostvarimo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Banca Intesa, Europe & Emerging EMEA Equities Awards, Carlo Messina
PROČITAJ I OVO
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
USUSRET EURU
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
RIJEKA – Oko 35 milijardi kuna procjenjuje se da građani drže u kućnim zalihama, pa se bankarski sektor priprema na pojačani priljev kunskih viškova uoči uvođenja eura, a radi automatske konverzije u euro s 1. siječnja 2023.
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
POTEZI
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
ISTANBUL - Turski zajmodavci Isbank i Denizbank objavili su da su obustavili plaćanja ruskom karticom Mir nakon američkih sankcija čelniku ruskog sustava kartičnog plaćanja Mir.
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
AMBICIJE
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
BERLIN - Talijanski bankarski div UniCredit razmatra akvizicije u Njemačkoj kako bi ostvario svoj plan i postao prava europska banka, izjavio je u utorak izvršni direktor Andrea Orcel za njemački list Handelsblatt.
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
REGULATIVA
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
ZAGREB - Zakon je u javnoj raspravi samo dva tjedna, odnosno do 24. rujna, a predlaže se njegovo donošenje po hitnom postupku kako bi na snagu stupio početkom sljedeće godine, i zbog toga što su navedene promjene dio akcijskog plana za borbu protiv pranja novca, ali i zato što se dio promjena mora ugraditi u zakon zbog uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE