GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz
MILANO - Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Europi za odnose s institucionalnim ulagačima i financijskim analitičarima te za okolišne, društvene i upravljačke aspekte (ESG) prema rang-listi specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investor za 2022.

U tom je kontekstu, zbog kvalitete odnosa s investitorima, Intesa Sanpaolo bila i prva banka među „Najuglednijim tvrtkama”.

Carlo Messina najbolji je glavni izvršni direktor (CEO) u europskom bankarskom sektoru već petu godinu, otkako je prije sedam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

Stefano Del Punta najbolji je CFO već šesti put; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, najbolje je rangiran već peti put; Marco Delfrate prvi je na rang-listi među stručnjacima za odnose s investitorima već pet godina; Intesa Sanpaolo treći je put zauzela prvo mjesto po pitanju okolišnih, društvenih i upravljačkih aspekata (ESG) među europskim bankama.

Nadalje, Upravni odbor Intese Sanpaolo zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang-listi uvedenoj ove godine.

Tijekom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards održane u Londonu 7. rujna, Intesa Sanpaolo također je dobila prvu nagradu u sljedećim kategorijama:

• Grand Prix - Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima u ukupnom poretku
• Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima - Financijske institucije

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor, a koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među približno 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i uprave Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju ponajboljima u Europi.

Institutional Investor neovisni je provoditelj istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa izniman ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u europski vrh, odražavaju našu kontinuiranu predanost poboljšanju – čak i u potpuno novim uvjetima – kvalitete našeg odnosa s tržištem i naše osjetljivosti na okolišna, društvena i upravljačka (ESG) pitanja. Posebno smo ponosni što je priznanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili naš Poslovni plan za razdoblje 2022. – 2025., prepoznajući industrijske inicijative Banke zajedno s našom sposobnošću da ostvarimo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Banca Intesa, Europe & Emerging EMEA Equities Awards, Carlo Messina
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE