GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 22:06
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Dronovi su stigli na Wall Street. Goldman Sachs, najveći svjetski savjetnik za spajanja, među investicijskim je bankama koja koristi tehnologiju dronova kako bi svojim klijentima pružila pogled iz ptičje perspektive na tvrtke za koje licitiraju, prema Stephenu Feldgoiseu, globalnom supredstojniku odjela spajanja i preuzimanja te tvrtke.

Nakon što je Covid-19 onemogućio osobno posjećivanje skupinama ponuditelja, dronovi komercijalne klase korišteni su za virtualne obilaske svega, od brodskih luka i željezničkih pruga do kemijskih tvornica, skladišta i maloprodajnih mjesta, rekao je on.

"Prodajemo tvrtke temeljene na imovini po cijelom svijetu koristeći dronove za posjete gradilištima i prelete", rekao je Feldgoise u telefonskom intervjuu. `` Kupcima to daje samopouzdanje koje im treba jer kada kupujete posao želite vidjeti, dodirnuti i osjetiti ono što kupujete. "

To je najnoviji primjer kako je pandemija natjerala na promjene i one koji su bili jedan od najstarijih, tehnološki otpornih kutova Wall Streeta. Investicijsko se bankarstvo tradicionalno oslanjalo na gomile mladih menadžera (koristeći Excel i PowerPoint, softver izumljen 1980-ih) čiji uredski rad podržava starije bankare čija su najdragocjenija imovina socijalni kontakti, izbrušeni na bogatim, pijanim večerama i društvenim događanjima.

No, koronavirus je dokinuo osobne sastanke i česta putovanja tijekom postupka dubinske analize prilikom spajanja i preuzimanja. Sada se ponude gotovo u potpunosti zaključuju na ekranima, koristeći alate za telekonferencije, uključujući Zoom, BlueJeans, Cisco Webex i Microsoft Teams. Kao zamjena za osobne obilaske stranica, dronovi se koriste za snimljene videozapise ili sesije uživo.

Od nekoliko stotina transakcija u kojima je Goldman savjetovao tijekom pandemije, više od 95% obavljeno je bez ikakve interakcije licem u lice, rekao je Feldgoise.

Dronovi će u poslovima spajanja i preuzimanja očito (p)ostati novo normalno.

"Vjerujemo da će to zauvijek promijeniti pejzaže spajanja i preuzimanja, zaključuje Feldgoise.

Tagovi: Goldman Sachs, Zoom, BlueJeans, Cisco Webex, Microsoft Teams, dronovi, spajanja i preuzimanja
PROČITAJ I OVO
Briljantni rezultati UBS-a
SJAJNE BROJKE
Briljantni rezultati UBS-a
ŽENEVA - Švicarska investicijska banka UBS u posljednjem je tromjesečju prošle godine imala 1,41 milijardu eura dobiti, što je 137 posto više nego godinu prije.
UniCredit će novim direktorom imenovati Andreu Orcela
KARIJERE
UniCredit će novim direktorom imenovati Andreu Orcela
MILANO - Talijanska banka UniCredit imenovat će novim izvršnim direktorom Andreu Orcela, tvrde dobro obaviješteni izvori, signalizirajući tako povratak bankara koji je odigrao važnu ulogu u bančinim počecima.
Ukupni krediti stanovništvu u studenom 136,2 milijarde kuna
KREDITIRANJE
Ukupni krediti stanovništvu u studenom 136,2 milijarde kuna
ZAGREB - Ukupni krediti stanovništvu na kraju studenoga 2020. iznosili su 136,2 milijardi kuna, čime je nastavljen njihov rast i na mjesečnoj i godišnjoj razini - u odnosu na listopad veći su za 0,1 posto, a u odnosu na studeni 2019. za 2,7 posto.
CBCG: Ne možemo ublažiti mjere za gotovinske kredite
MJERE
CBCG: Ne možemo ublažiti mjere za gotovinske kredite
PODGORICA - Iz nove izvršne vlasti je krajem prošle godine saopšteno da očekuju partnersku podršku vrhovne monetarne institucije da se sa sadašnjih šest godina produži na 10 godina dužina otplate novih potrošačkih kredita, a što je dogovoreno sa bankarima.
Erste građanima s područja pogođenih potresom omogućava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci
POTEZI
Erste građanima s područja pogođenih potresom omogućava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci
ZAGREB – Svojim klijentima, građanima s područja Sisačko-moslavačke županije, ali i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta ili prebivališta oštećena, Erste banka omogućila je ugovaranje odgode otplate kredita na razdoblje od šest do 12 mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE