GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 22:06
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Dronovi su stigli na Wall Street. Goldman Sachs, najveći svjetski savjetnik za spajanja, među investicijskim je bankama koja koristi tehnologiju dronova kako bi svojim klijentima pružila pogled iz ptičje perspektive na tvrtke za koje licitiraju, prema Stephenu Feldgoiseu, globalnom supredstojniku odjela spajanja i preuzimanja te tvrtke.

Nakon što je Covid-19 onemogućio osobno posjećivanje skupinama ponuditelja, dronovi komercijalne klase korišteni su za virtualne obilaske svega, od brodskih luka i željezničkih pruga do kemijskih tvornica, skladišta i maloprodajnih mjesta, rekao je on.

"Prodajemo tvrtke temeljene na imovini po cijelom svijetu koristeći dronove za posjete gradilištima i prelete", rekao je Feldgoise u telefonskom intervjuu. `` Kupcima to daje samopouzdanje koje im treba jer kada kupujete posao želite vidjeti, dodirnuti i osjetiti ono što kupujete. "

To je najnoviji primjer kako je pandemija natjerala na promjene i one koji su bili jedan od najstarijih, tehnološki otpornih kutova Wall Streeta. Investicijsko se bankarstvo tradicionalno oslanjalo na gomile mladih menadžera (koristeći Excel i PowerPoint, softver izumljen 1980-ih) čiji uredski rad podržava starije bankare čija su najdragocjenija imovina socijalni kontakti, izbrušeni na bogatim, pijanim večerama i društvenim događanjima.

No, koronavirus je dokinuo osobne sastanke i česta putovanja tijekom postupka dubinske analize prilikom spajanja i preuzimanja. Sada se ponude gotovo u potpunosti zaključuju na ekranima, koristeći alate za telekonferencije, uključujući Zoom, BlueJeans, Cisco Webex i Microsoft Teams. Kao zamjena za osobne obilaske stranica, dronovi se koriste za snimljene videozapise ili sesije uživo.

Od nekoliko stotina transakcija u kojima je Goldman savjetovao tijekom pandemije, više od 95% obavljeno je bez ikakve interakcije licem u lice, rekao je Feldgoise.

Dronovi će u poslovima spajanja i preuzimanja očito (p)ostati novo normalno.

"Vjerujemo da će to zauvijek promijeniti pejzaže spajanja i preuzimanja, zaključuje Feldgoise.

Tagovi: Goldman Sachs, Zoom, BlueJeans, Cisco Webex, Microsoft Teams, dronovi, spajanja i preuzimanja
PROČITAJ I OVO
OTP bi za Novu KBM mogao platiti milijardu eura
AKVIZICIJE
OTP bi za Novu KBM mogao platiti milijardu eura
ZAGREB - Najveća mađarska banka OTP mogla bi za preuzimanje Nove KBM platiti milijardu eura, izvještava Reuters.
Andrea Orcel preuzima kormilo UniCredita
KARIJERE
Andrea Orcel preuzima kormilo UniCredita
MILANO - Andrea Orcel imenovan je u četvrtak novim izvršnim direktorom talijanske banke UniCredit, a početak mandata obilježilo je nezadovoljstvo pojedinih dioničara visinom njegove plaće i bonusa.
Sberbank želi iskoristiti procvat internetske trgovine
STRATEŠKI
Sberbank želi iskoristiti procvat internetske trgovine
MOSKVA - Ruski Sberbank planira proširiti poslovanje u sektoru logistike u matičnoj zemlji kako bi iskoristio procvat internetske trgovine, najavila je glavna financijska direktorica Alexandra Buriko.
EU neće pomoći Crnoj Gori u otplati duga kineskoj Exim banci
ODLUKE
EU neće pomoći Crnoj Gori u otplati duga kineskoj Exim banci
PODGORICA - Evropska unija neće uskočiti u otplatu zajma od milijardu eura koji je Crna Gora uzela od Izvozno-uvozne banke Kine (Exim banke), rekao je portparol EU Peter Stano.
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
RAZGOVORI
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
LJUBLJANA - Prije nekoliko godina OTP je bio u ozbiljnoj konkurenciji za stjecanje jedne od najvećih slovenskih financijskih institucija, Nove KBM, ali na kraju je privatna investicijska tvrtka Apollo postala vlasnik s otkupnom cijenom od 250 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE