GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 22:06
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Dronovi su stigli na Wall Street. Goldman Sachs, najveći svjetski savjetnik za spajanja, među investicijskim je bankama koja koristi tehnologiju dronova kako bi svojim klijentima pružila pogled iz ptičje perspektive na tvrtke za koje licitiraju, prema Stephenu Feldgoiseu, globalnom supredstojniku odjela spajanja i preuzimanja te tvrtke.

Nakon što je Covid-19 onemogućio osobno posjećivanje skupinama ponuditelja, dronovi komercijalne klase korišteni su za virtualne obilaske svega, od brodskih luka i željezničkih pruga do kemijskih tvornica, skladišta i maloprodajnih mjesta, rekao je on.

"Prodajemo tvrtke temeljene na imovini po cijelom svijetu koristeći dronove za posjete gradilištima i prelete", rekao je Feldgoise u telefonskom intervjuu. `` Kupcima to daje samopouzdanje koje im treba jer kada kupujete posao želite vidjeti, dodirnuti i osjetiti ono što kupujete. "

To je najnoviji primjer kako je pandemija natjerala na promjene i one koji su bili jedan od najstarijih, tehnološki otpornih kutova Wall Streeta. Investicijsko se bankarstvo tradicionalno oslanjalo na gomile mladih menadžera (koristeći Excel i PowerPoint, softver izumljen 1980-ih) čiji uredski rad podržava starije bankare čija su najdragocjenija imovina socijalni kontakti, izbrušeni na bogatim, pijanim večerama i društvenim događanjima.

No, koronavirus je dokinuo osobne sastanke i česta putovanja tijekom postupka dubinske analize prilikom spajanja i preuzimanja. Sada se ponude gotovo u potpunosti zaključuju na ekranima, koristeći alate za telekonferencije, uključujući Zoom, BlueJeans, Cisco Webex i Microsoft Teams. Kao zamjena za osobne obilaske stranica, dronovi se koriste za snimljene videozapise ili sesije uživo.

Od nekoliko stotina transakcija u kojima je Goldman savjetovao tijekom pandemije, više od 95% obavljeno je bez ikakve interakcije licem u lice, rekao je Feldgoise.

Dronovi će u poslovima spajanja i preuzimanja očito (p)ostati novo normalno.

"Vjerujemo da će to zauvijek promijeniti pejzaže spajanja i preuzimanja, zaključuje Feldgoise.

Tagovi: Goldman Sachs, Zoom, BlueJeans, Cisco Webex, Microsoft Teams, dronovi, spajanja i preuzimanja
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE