GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 22:06
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Dronovi su stigli na Wall Street. Goldman Sachs, najveći svjetski savjetnik za spajanja, među investicijskim je bankama koja koristi tehnologiju dronova kako bi svojim klijentima pružila pogled iz ptičje perspektive na tvrtke za koje licitiraju, prema Stephenu Feldgoiseu, globalnom supredstojniku odjela spajanja i preuzimanja te tvrtke.

Nakon što je Covid-19 onemogućio osobno posjećivanje skupinama ponuditelja, dronovi komercijalne klase korišteni su za virtualne obilaske svega, od brodskih luka i željezničkih pruga do kemijskih tvornica, skladišta i maloprodajnih mjesta, rekao je on.

"Prodajemo tvrtke temeljene na imovini po cijelom svijetu koristeći dronove za posjete gradilištima i prelete", rekao je Feldgoise u telefonskom intervjuu. `` Kupcima to daje samopouzdanje koje im treba jer kada kupujete posao želite vidjeti, dodirnuti i osjetiti ono što kupujete. "

To je najnoviji primjer kako je pandemija natjerala na promjene i one koji su bili jedan od najstarijih, tehnološki otpornih kutova Wall Streeta. Investicijsko se bankarstvo tradicionalno oslanjalo na gomile mladih menadžera (koristeći Excel i PowerPoint, softver izumljen 1980-ih) čiji uredski rad podržava starije bankare čija su najdragocjenija imovina socijalni kontakti, izbrušeni na bogatim, pijanim večerama i društvenim događanjima.

No, koronavirus je dokinuo osobne sastanke i česta putovanja tijekom postupka dubinske analize prilikom spajanja i preuzimanja. Sada se ponude gotovo u potpunosti zaključuju na ekranima, koristeći alate za telekonferencije, uključujući Zoom, BlueJeans, Cisco Webex i Microsoft Teams. Kao zamjena za osobne obilaske stranica, dronovi se koriste za snimljene videozapise ili sesije uživo.

Od nekoliko stotina transakcija u kojima je Goldman savjetovao tijekom pandemije, više od 95% obavljeno je bez ikakve interakcije licem u lice, rekao je Feldgoise.

Dronovi će u poslovima spajanja i preuzimanja očito (p)ostati novo normalno.

"Vjerujemo da će to zauvijek promijeniti pejzaže spajanja i preuzimanja, zaključuje Feldgoise.

Tagovi: Goldman Sachs, Zoom, BlueJeans, Cisco Webex, Microsoft Teams, dronovi, spajanja i preuzimanja
PROČITAJ I OVO
Erste banka u Hrvatskoj značajno povećala dobit u 2023.
SNAŽAN RAST
Erste banka u Hrvatskoj značajno povećala dobit u 2023.
ZAGREB - Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate banke bez ovisnih društava, neto dobit u 2023. godini iznosila je 219 milijuna eura, u odnosu na 130 milijuna eura u 2022.
OTP će si iz svojih slovenskih banaka isplatiti 147 milijuna eura dividende
DIVIDENDA
OTP će si iz svojih slovenskih banaka isplatiti 147 milijuna eura dividende
BUDIMPEŠTA - Mađarska bankarska grupacija OTP danas je održala glavne skupštine dviju banaka u Sloveniji, Nove KBM i SKB banke.
Njemačka i Francuska predvode poziv EIB-u da pojača financiranje obrane
POZIV
Njemačka i Francuska predvode poziv EIB-u da pojača financiranje obrane
BRUXELLES - Njemačka i Francuska pridružile su se skupini od dvanaest zemalja Europske unije u pozivu Europskoj investicijskoj banci da poveća financiranje obrane kao sredstva za jačanje sigurnosti bloka u svjetlu ruske agresije.
OECD: Spajanje UBS-a i Credit Suissea rizik za gospodarstvo
OCJENE
OECD: Spajanje UBS-a i Credit Suissea rizik za gospodarstvo
ŽENEVA - Spajanje dvije vodeće banke UBS i Credit Suisse stvorilo je "nove rizike i izazove" za švicarsko gospodarstvo, upozorila je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
Crna Gora pregovara sa Svjetskom bankom o novom kreditu do 180 milijuna eura
PREGOVORI
Crna Gora pregovara sa Svjetskom bankom o novom kreditu do 180 milijuna eura
PODGORICA - Ministarstvo financija i Svjetska banka vode pregovore o sklapanju Zajma za razvojnu politiku (DPL) u iznosu do 80 milijuna eura, kojim bi se osigurala dodatna sredstva za financiranje proračuna, odnosno stvaranje fiskalne pričuve.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE