GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs nadmašio očekivanja zahvalujujući trgovini obveznicama

Goldman Sachs nadmašio očekivanja zahvalujujući trgovini obveznicama
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2023 / 16:43
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs je u utorak objavio dobit i prihode u trećem tromjesečju koji su premašili procjene analitičara o prihodima od trgovanja većim od očekivanih.

Evo što je tvrtka izvijestila:

Zarada: 5,47 dolara po dionici, iznad procijenjenih 5,31 dolara po dionici LSEG-a, ranije poznatog kao Refinitiv
Prihod: 11,82 milijarde dolara naspram očekivanih 11,19 milijardi dolara

Banka je rekla da je dobit pala 33% na 2,058 milijardi dolara, ili 5,47 dolara po dionici, u odnosu na godinu ranije. Prihod je također pao za 1% na 11,82 milijarde dolara, iako je to premašilo očekivanja za otprilike 600 milijuna dolara.

Prihod od trgovanja obveznicama pao je 6% u odnosu na prethodnu godinu na 3,38 milijardi dolara, ali to je bilo gotovo 600 milijuna dolara više od onoga što su analitičari očekivali. Goldman je naveo snagu kamatnih proizvoda i hipoteka, što je pomoglo nadoknaditi padove u trgovanju valutama, robom i kreditima.

Prihodi od trgovanja dionicama porasli su 8% u odnosu na prethodnu godinu na 2,96 milijardi dolara zbog veće aktivnosti u derivatima, nadmašivši procjenu za otprilike 200 milijuna dolara.

Dionice Goldmana bile su gotovo nepromijenjene u predtrgovanju.

Goldman Sachs se najviše oslanja na investicijsko bankarstvo i prihode od trgovanja.

Dok je pod izvršnim direktorom Davidom Solomonom ulagao napore da diversificira svoj tok prihoda, prvo u zlosretnom pomaku u maloprodajnom bankarstvu, a kasnije kada je naglasio rast u upravljanju imovinom i bogatstvom, Wall Street je taj koji pokreće tvrtku. Prošlo tromjesečje trgovanje i savjetovanje činili su dvije trećine Goldmanovih prihoda.

To je bio vjetar u leđa ove godine jer su spajanja, inicijalne javne ponude i izdavanje duga utišani jer je Federalna rezerva povećala kamatne stope kako bi usporila gospodarstvo. Uz znakove da je aktivnost u posljednje vrijeme porasla, analitičari će jedva čekati čuti o Goldmanovom nizu poslova.

U isto vrijeme, Goldman je pretrpio udarce iz dva područja: njegovo strateško udaljavanje od maloprodajnog bankarstva opteretilo je tvrtku gubicima jer je pronalazila kupce za neželjene operacije, a njena izloženost komercijalnim nekretninama također je rezultirala otpisima.

Banka je u utorak priopćila da je u trećem tromjesečju objavila otpis od 506 milijuna dolara povezan s kreditnim poslovanjem GreenSky i 358 milijuna dolara umanjenja vrijednosti nekretnina.

"Nastavljamo značajno napredovati u izvršavanju naših strateških prioriteta", rekao je Solomon u priopćenju. “Također očekujem nastavak oporavka tržišta kapitala i strateških aktivnosti ako uvjeti ostanu povoljni. Kao lideru u savjetovanju o spajanjima i preuzimanjima i preuzimanju kapitala, ponovni porast aktivnosti nedvojbeno će biti vjetar u leđa za Goldman Sachs.”

Tagovi: Goldman Sachs, obveznice, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE