GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs nadmašio očekivanja prihoda zahvaljujući rezultatima upravljanja imovinom

Goldman Sachs nadmašio očekivanja prihoda zahvaljujući rezultatima upravljanja imovinom
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2024 / 16:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs u utorak je objavio rezultate za četvrto tromjesečje koji su nadmašili očekivanja analitičara o prihodima od upravljanja imovinom i imovinom koji su bolji od očekivanih.

Evo što je tvrtka izvijestila u usporedbi s onim što su očekivali analitičari Wall Streeta koje je anketirao LSEG, prije poznat kao Refinitiv:

Zarada: 5,48 dolara po dionici; nije odmah bilo jasno je li to usporedivo s procjenom analitičara koje je anketirao LSEG od 3,51 dolara.
Prihod: 11,32 milijarde dolara naspram očekivanih 10,8 milijardi dolara, prema LSEG-u

Goldman je rekao da je zarada za ovo tromjesečje skočila za 51% na 2,01 milijardu dolara, ili 5,48 dolara po dionici, u odnosu na godinu prije, kada je banka bila opterećena rezervacijama za kreditne gubitke i naglim troškovima. Prihodi cijele tvrtke porasli su za 7% na 11,32 milijarde USD zahvaljujući rastu od odjela za upravljanje imovinom i imovinom te rješenja za platforme.

Izvršni direktor Goldmana David Solomon preživio je tešku godinu zahvaljujući uspavanim tržištima kapitala i strateškim pogrešnim koracima. No rasla je nada da Goldman može preokrenuti nakon što se odmakne od Solomonovih neuspješnih nastojanja potrošačkog bankarstva. Motor rasta banke, prema Solomonu, sada je njezin odjel za upravljanje imovinom i bogatstvom, koji ima koristi od porasta privatnih kredita i druge alternativne imovine.

"Uz sve što smo postigli 2023. zajedno s našom jasnom i pojednostavljenom strategijom, imamo mnogo jaču platformu za 2024.", rekao je Solomon u objavi o zaradi.

Dionice banke porasle su 1,3% u jutarnjem trgovanju.

Prihodi od upravljanja imovinom i imovinom skočili su 23% u odnosu na prethodnu godinu na 4,39 milijardi dolara, nadmašivši procjenu StreetAccounta za gotovo 550 milijuna dolara, zahvaljujući većem prihodu od ulaganja u dionice i dugove te sve većim naknadama za upravljanje. Potpomognut rastućim tržištima u četvrtom tromjesečju, Goldman je rekao da je zabilježio dobitke na javnim dionicama i marže u dužničkim ulaganjima.

Ostale Goldmanove divizije ispunile su ili malo izmašile očekivanja. Na primjer, dok su prihodi od platformskih rješenja skočili 12% na 577 milijuna dolara, to je ispod procijenjenih 612 milijuna dolara.

U odjelu za trgovanje tvrtke, bolji od očekivanih rezultati u dionicama uglavnom su nadoknadili manjak u fiksnim prihodima.

Prihodi od trgovanja dionicama skočili su 26% na 2,61 milijardu dolara, zahvaljujući aktivnostima derivata i naknadama za financiranje, nadmašivši procjenu StreetAccounta od 2,22 milijarde dolara. Fiksni prihodi ostvarili su 2,03 milijarde dolara prihoda, što je pad od 24% u odnosu na prethodnu godinu zbog slabih kamatnih stopa i trgovanja valutama, i znatno ispod procijenjenih 2,53 milijarde dolara.

Tagovi: Goldman Sachs
PROČITAJ I OVO
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE