GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gdje NLB vidi prilike za širenje?

Gdje NLB vidi prilike za širenje?
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2020 / 08:40
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Prvi čovjek NLB-a Blaž Brodnjak podsjetio je da je proces privatizacije banke, koja je ispunila i posljednje vrlo restriktivne obveze Europske komisije, završio prošle godine.

To je omogućilo banci i grupi da ponovno posluju na tržištu i natječu se sa svim svojim mogućnostima. Banka je već dovršila neke slučajeve prekograničnog financiranja i očekuje da će uskoro dodati usluge leasinga i faktoringa u katalog usluga. Banka je krajem godine potpisala ugovor o prodaji NLB Vita Savi Re.

"Također tražimo mogućnosti na međunarodnom tržištu sindiciranih zajmova, u financiranju projekata, glavnim infrastrukturnim projektima, bankarskom osiguranju i uslugama upravljanja imovinom. Nakon dugo vremena preispitujemo srednjoročni ulazak na nova tržišta, možda u Albaniji, i mogućnosti spajanja i akvizicije na našem matična regija - jugoistočna Europa ", dodao je Brodnjak.

Prvi nadzornik Primož Karpe je u međuvremenu rekao da je Nadzorni odbor zadovoljan rezultatima skupine i oni dokazuju da je strateško usmjerenje na područje bivše Jugoslavije ispravno. Prema njegovim riječima, kvaliteta vlasničke strukture vrlo je važna za budućnost grupe.

"Uvjereni smo da će i dalje uspješno poslovati, pružajući stalan rast i stvarajući dodanu vrijednost za svoje dionike. Sve to se temelji na osvježenoj poslovnoj strategiji, usmjerenoj na fokusiranje na kupce, digitalizaciju, iskorištavanje novih mogućnosti prihoda i poboljšanje učinkovitosti." izjavio je.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Blaž Brodnjak, Primož Karpe, NLB Vita, Sava Re
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE