GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB će uskoro otvoriti ured u Podgorici

EIB će uskoro otvoriti ured u Podgorici
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2024 / 09:31
Autor: SEEbiz
PODGORICA  - Europska investicijska banka (EIB) uskoro će otvoriti ured u Podgorici, priopćeno je iz EIB-a, uz ocjenu da je to izraz povjerenja u institucije i mjera posvećenosti razvoju Crne Gore.

Izaslanstvo EIB-a, predvođeno potpredsjednikom Kirjakosom Kakourisom, boravi u posjeti Crnoj Gori povodom potpisivanja Ugovora o donaciji 11 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije (EU) za područje obrazovanja.

Kako je priopćeno iz Vlade, premijer Milojko Spajić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i inovacija te istaknuo da će bespovratna sredstva od 11 milijuna kuna dati snažan poticaj modernizaciji i opremanju 13 obrazovnih ustanova. institucija širom Crne Gore.

„Ulaganje u obrazovanje je ulaganje za budućnost. Drago nam je da se EU još jednom potvrđuje kao naš partner na tom putu”, rekao je Spajić.

Spajić je u razgovoru s izaslanstvom EIB-a predstavio plan razvoja Crne Gore do 2030. godine koji se oslanja na intenziviranje projekata prometne infrastrukture, prvenstveno kroz izgradnju mreže autocesta, ali i kroz modernizaciju željezničke infrastrukture.

Kazao je da nema ravnomjernog regionalnog razvoja bez jačanja prometne povezanosti i istaknuo da je najava nastavka izgradnje autoputa već probudila interes stranih investitora za ulaganje na sjeveru Crne Gore.

Predstavnici EIB-a izvijestili su Spajića o namjeri diversifikacije suradnje s Crnom Gorom te kazali da osim projekata u području prometa i podrške malom i srednjem poduzetništvu, postoji prostor za jačanje suradnje iu drugim područjima, poput obrazovanja.

Poručili su da Vladina strateška vizija i promišljenost u financiranju važnih projekata štiti državu od fiskalnih rizika.

Dobar je to, kako se dodaje, odgovoran i drugačiji pristup.

„Stoga pažljivo pratimo vaše aktivnosti i želimo unaprijediti suradnju po svim osnovama. Jedan od izraza našeg odnosa prema Crnoj Gori je odluka da otvorimo kancelariju u Podgorici”, poručili su iz EIB-a.

Tagovi: eib, europska investicijska banka, crna gora, spajić
PROČITAJ I OVO
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
RAST
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
ZAGREB - Erste banka u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je 9,4 posto višu neto dobit nego godinu ranije, koja je tako dosegnula 58 milijuna eura, a rezultat je poboljšanog operativnog rezultata, izvijestili su u utorak iz te banke.
NLB predlaže 5,5 eura dividende
DIVIDENDA
NLB predlaže 5,5 eura dividende
LJUBLJANA - Nadzorni i upravni odbor NLB-a predložio je raspodjelu dobiti Glavnoj skupštini dioničara koja će se održati 17. lipnja 2024. godine.
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
DOBRE BROJKE
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
LONDON - HSBC je u utorak nadmašio tržišna očekivanja u izvješću o zaradi za prvo tromjesečje i najavio iznenadni odlazak glavnog izvršnog direktora grupe Noela Quinna.
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
ENORMNO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
MOSKVA - Najveće zapadne banke koje i dalje, unatoč svim ograničenjima, posluju u Rusiji prošle su godine Kremlju platile više od 800 milijuna eura poreza što je četiri puta više u odnosu na godine prije invazije na Ukrajinu.
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE