GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.

Projekt uključuje obnovu i nadogradnju postojeće kanalizacijske mreže te izgradnju četiriju novih postrojenja za obradu otpadnih voda. Nova postrojenja će moći obraditi 3,2 milijuna m3 otpadnih voda godišnje u skladu sa EU propisima. 

Ovaj kredit se nadovezuje na raniji kredit EBRD-a u iznosu od €4 milijuna koji je bio paralelan sa EU strukturnim fondovima. Korisnik kredita je Odvodnja d.o.o. Poreč, komunalno društvo koje pruža usluge prikupljanja i obrade otpadnih voda na području grada Poreča i okolnih općina.
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku je rekla:

“EBRD će nastaviti ulagati u Hrvatsku unatoč pandemiji korona virusa. Grad Poreč i Odvodnja Poreč su naši dugoročni klijenti i presretni smo što smo osigurali ovo dodatno financiranje nužno potrebno za dovršetak ulaganja u mrežu prikupljanja i obrade otpadnih voda.”

Milan Laković, direktor Odvodnje Poreč d.o.o. rekao je:

„Odvodnja Poreč d.o.o. kao investitor provodi jedan od najznačajnijih projekata u vodno-gospodarskom sektoru na ovim prostorima, u okolnostima koje su prožete brojnim izazovima i nepredviđenim okolnostima. EU Projekt Poreč ulazi u posljednju fazu izgradnje infrastrukture za prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Poreča i okolice. Veći dio radova, prema trenutačnim planovima aktivnosti, biti će dovršen tijekom 2020. godine. Kreditnim sredstvima odobrenim od strane EBRD-a osigurat će se nesmetana i uspješna provedba projekta, na zadovoljstvo, ne samo sudionika u provedbi projekta, već i građana poreštine, zbog kojih je cijeli projekt osmišljen.“

EBRD je svoj prvi projekt u Hrvatskoj realizirao 1994. godine, a do danas je u Hrvatsku putem 218 projekata uložio više od €3,9 milijardi. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

Tagovi: Europska banka za obnovu i razvoj, Grad Poreč, Victoria Zinchuk, Milan Laković
PROČITAJ I OVO
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020
PRIZNANJA
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020
ZAGREB – Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Magazine Europe Awards 2020. u Hrvatskoj za izuzetan doprinos u predstavljanju Privredne banke Zagreb.
JPMorgan odbacuje rasističke izraze u internim tehnološkim kodovima i materijalima
POTEZI
JPMorgan odbacuje rasističke izraze u internim tehnološkim kodovima i materijalima
NEW YORK - Američka banka JPMorgan ukida pojmove poput 'crne liste','gospodara' i 'roba' iz svojih internih tehnoloških materijala i kodova jer traži način kako da ukloni rasizam unutar tvrtke, priopćila su dva izvora upućena u taj potez.
Vlada: Pokrenut postupak za sklapanje zajma s CEB-om od 200 mln eura
ZAJAM
Vlada: Pokrenut postupak za sklapanje zajma s CEB-om od 200 mln eura
ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku o pokretanju postupka za sklapanje okvirnog ugovora o zajmu između Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) vrijednom 200 milijuna eura, a namijenjenom za podršku mjerama povezanih s pandemijom bolesti Covid-19.
HBOR produljio moratorije do kraja rujna, a turizmu do lipnja 2021.
MORATORIJ
HBOR produljio moratorije do kraja rujna, a turizmu do lipnja 2021.
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je moratorije za sve klijente na sedam mjeseci ili do 30. rujna ove godine, a 'turističkim' klijentima do 16 mjeseci ili do 30. lipnja 2021., izvijestili su u četvrtak iz HBOR-a.
Zaba snizila kamatne stope na kredite
KAMATE
Zaba snizila kamatne stope na kredite
ZAGREB - Od 1. srpnja Zagrebačka banka snizila je kamatne stope na gotovinske kredite.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE