GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.

Projekt uključuje obnovu i nadogradnju postojeće kanalizacijske mreže te izgradnju četiriju novih postrojenja za obradu otpadnih voda. Nova postrojenja će moći obraditi 3,2 milijuna m3 otpadnih voda godišnje u skladu sa EU propisima. 

Ovaj kredit se nadovezuje na raniji kredit EBRD-a u iznosu od €4 milijuna koji je bio paralelan sa EU strukturnim fondovima. Korisnik kredita je Odvodnja d.o.o. Poreč, komunalno društvo koje pruža usluge prikupljanja i obrade otpadnih voda na području grada Poreča i okolnih općina.
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku je rekla:

“EBRD će nastaviti ulagati u Hrvatsku unatoč pandemiji korona virusa. Grad Poreč i Odvodnja Poreč su naši dugoročni klijenti i presretni smo što smo osigurali ovo dodatno financiranje nužno potrebno za dovršetak ulaganja u mrežu prikupljanja i obrade otpadnih voda.”

Milan Laković, direktor Odvodnje Poreč d.o.o. rekao je:

„Odvodnja Poreč d.o.o. kao investitor provodi jedan od najznačajnijih projekata u vodno-gospodarskom sektoru na ovim prostorima, u okolnostima koje su prožete brojnim izazovima i nepredviđenim okolnostima. EU Projekt Poreč ulazi u posljednju fazu izgradnje infrastrukture za prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Poreča i okolice. Veći dio radova, prema trenutačnim planovima aktivnosti, biti će dovršen tijekom 2020. godine. Kreditnim sredstvima odobrenim od strane EBRD-a osigurat će se nesmetana i uspješna provedba projekta, na zadovoljstvo, ne samo sudionika u provedbi projekta, već i građana poreštine, zbog kojih je cijeli projekt osmišljen.“

EBRD je svoj prvi projekt u Hrvatskoj realizirao 1994. godine, a do danas je u Hrvatsku putem 218 projekata uložio više od €3,9 milijardi. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

Tagovi: Europska banka za obnovu i razvoj, Grad Poreč, Victoria Zinchuk, Milan Laković
PROČITAJ I OVO
Bundesbank neće isplatiti dobit prvi put od 1979.
PRESEDAN
Bundesbank neće isplatiti dobit prvi put od 1979.
FRANKFURT - Njemačka središnja banka objavila je u srijedu da prvi puta od 1979. godine neće isplatiti dobit vladi zbog viših rezervacija za rizike u pandemijskoj krizi i viših troškova kamata.
Revolut će odsad poslovati i kao banka u Hrvatskoj
BANKA
Revolut će odsad poslovati i kao banka u Hrvatskoj
ZAGREB - Revolut, globalna financijska platforma s više od 15 milijuna klijenata širom svijeta, danas je operacionalizirala svoju europsku dozvolu za specijalizirano bankarstvo u Hrvatskoj.
Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke
UZLET
Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke
NEW YORK - Dionice Squarea danas su uzletjele sedam posto nakon što je kompanija ovga tjedna i službeno otpočela lansiranje svojih bankarskih operacija.
HBOR-u potpora EIB-a u programu jačanja savjetodavnih usluga vrijednom 670.000 eura
POTPORE
HBOR-u potpora EIB-a u programu jačanja savjetodavnih usluga vrijednom 670.000 eura
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su sporazum o financiranju razvoja i provedbi savjetodavnih usluga za ulaganja, a ukupna vrijednost tog programa premašuje 670 tisuća eura, izvijestile su u utorak te financijske institucije.
HUB nagrađuje najbolje obrazovne programe u području financijske pismenosti
NATJEČAJI
HUB nagrađuje najbolje obrazovne programe u području financijske pismenosti
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) ususret Svjetskom i Europskom tjednu novca koji se obilježava od 22. do 28. ožujka, provodi natječaj za najbolje obrazovne programe osnovnih i srednjih škola u području financijske pismenosti, izvijestili su u utorak iz HUB-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE