GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DAB objavio poziv za iskaz interesa za kupoprodaju dionica Croatia banke

DAB objavio poziv za iskaz interesa za kupoprodaju dionica Croatia banke
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 15:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) objavila je u ponedjeljak poziv za iskaz interesa za kupoprodaju svih dionica Croatia banke.

"Pozivaju se zainteresirani ulagatelji iskazati interes za kupoprodaju 4.746.000 dionica serije A, nominalne vrijednosti 100 kuna, što predstavlja 100 posto temeljnog kapitala banke", stoji u objavi na internetskoj stranici DAB-a, koji je jedini imatelj dionica te banke.

Rok za iskaz interesa je 24. srpnja ove godine u podne, neposrednom dostavom, preporučenom poštom ili e-mailom. Dokumentaciju s naznakom "Iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica Croatia banke d.d. – ne otvarati“ potrebno je dostaviti na adresu DAB-a, u Jurišićevoj ulici 1/II u Zagrebu, pri čemu, napominju iz DAB-a, trenutkom dostave smatra se trenutak zaprimanja iskaza u sjedištu DAB-a, odnosno u slučaju slanja putem elektronske pošte, trenutak kada je e-mail ušao u informacijski sustav

Iskazi interesa predani izvan navedenog roka neće se uzimati u razmatranje, kažu iz DAB-a te napominju da će na temelju zaprimljenih Iskaza interesa odabrati uži krug zainteresiranih ulagatelja koje će pozvati na dubinsko snimanje ("due diligence") banke i podnošenje obvezujućih ponuda.

Objava ovog poziva ili primitak bilo kojeg iskaza interesa ne stvara obvezu prodaje dionica za agenciju niti predstavlja osnovu za bilo kakav zahtjev ili pravo zainteresiranog ulagatelja na ispunjenje po bilo kojoj osnovi. Također, napominju iz DAB-a, poziv ne predstavlja ponudu za kupoprodaju dionica i/ili imovine Croatia banke, već je njegova isključiva svrha utvrđivanje postojanja interesa za kupoprodaju dionica.

Pod obveznim uvjetima, navodi se da zainteresirani ulagatelj mora biti domaća ili inozemna pravna osoba, a da iskaz interesa mora sadržavati osnovne podatke o zainteresiranom ulagatelju uz opis poslovnih aktivnosti, podatke o financijskoj sposobnosti, dokaz o pravnoj i poslovnoj sposobnosti, u smislu izvatka iz sudskog registra ili drugog odgovarajućeg dokumenta, a potrebno je navesti i kontakt podatke, kao i podatak o stvarnom vlasniku zainteresiranog ulagatelja.

Na zahtjev DAB-a zainteresirani ulagatelj je dužan dostaviti dodatne podatke i/ili dokumentaciju, iskaz interesa mora biti potpisan od strane ovlaštene osobe zainteresiranog ulagatelja, odnosno osobe na koju je to pravo preneseno putem punomoći, a dostavlja se na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Poželjnog pak kandidata, kažu iz DAB-a, predstavlja kvalificirani ulagatelj u smislu čl. 2. (e) Uredbe (EU) 2017/1129 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. lipnja 2017. Pozivaju se zainteresirani ulagatelji prezentirati osnovne smjernice svoje namjere u vezi stjecanja dionica te podatke o izvoru financiranja planirane transakcije, stoji u pozivu.

Tagovi: Croatia banka, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka
PROČITAJ I OVO
EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
FINANSIRANJE
EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
BEOGRAD – Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
LOŠA GODINA
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
MILANO - Talijanska banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o padu prihoda i dobiti u drugom tromjesečju pod utjecajem mjera suzbijanja pandemije koronavirusa koje su zakočile ekonomsku aktivnost na svim njezinim ključnim tržištima.
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa
HPB
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa

ZAGREB - Zagrebačka policija kazneno je prijavila četvero bivših članova uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) koje se sumnjiči da su neosnovanom isplatom bonusa oštetili banku za 11,5 milijuna kuna.

Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
PAD
Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
BEOGRAD - Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci.
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
GUBITAK
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
PARIZ - Societe Generale banka izvijestila je o neto gubitku od 1,26 milijardi eura (1,48 milijardi USD) u drugom kvartalu jer je banka izdvojila više kapitala zbog pandemije i smanjila vrijednost svog trgovinskog poslovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE