GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse prodao udjel u Allfunds Groupu

Credit Suisse prodao udjel u Allfunds Groupu
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2022 / 08:56
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Credit Suisse prikupio je oko 327 milijuna dolara za svoje najnovije restrukturiranje stavljanjem svojih 8,6% udjela u Allfunds Group, na prodaju.

Švicarska banka reže poslovanje i prodaje imovinu kako bi pomogla u financiranju strateškog okretanja od nestabilnog kreditiranja i trgovanja na Wall Streetu. Analitičari kažu da bi još uvijek mogla postojati kapitalna rupa u banci, a Credit Suisse je razgovarao s investitorima o tome kako je popuniti prije ažuriranja 27. listopada.

Credit Suisse također je prodao 30% udjela u Energy Infrastructure Partnersu, upravitelju fondova koji ulaže u infrastrukturu za švicarske mirovinske fondove i druge ulagače. Tvrtke nisu otkrile vrijednost tog posla.

Credit Suisse postao je suvlasnik Allfundsa 2019., kada je izdvojio investicijsku platformu u Allfundsovu mrežu za distribuciju sredstava. Pomogla je u osnivanju Energy Infrastructure Partnersa 2014., a tvrtka je izdvojena iz Credit Suissea 2020.

Allfunds distribuira fondove kojima se trguje na burzi i druge investicijske proizvode, s alatima za trgovanje i analizu podataka, djelujući kao posrednik između banaka i upravitelja imovinom.

Ulaganje je u početku donosilo novac, ali je kasnije povećalo nestabilnost Credit Suissea. Između 2019. i 2020. zabilježio je 600 milijuna dolara dobiti od transfera. Zatim, prošle godine, Allfunds je izašao na burzu, a Credit Suisse je uknjižio dodatnih 600 milijuna dolara od prodaje nekih dionica i od povećanja vrijednosti preostalog udjela.

Ove godine, međutim, sreća se okrenula. U prvoj polovici, Credit Suisse je izvijestio da je izgubio više od 500 milijuna dolara na tom udjelu.

Tagovi: Credit Suisse, Allfunds Group, Energy Infrastructure Partners
PROČITAJ I OVO
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
RAST
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
ZAGREB - Tko god postane vlasnik Addiko banke, morat će se suočiti s mogućnosti da će ga preuzimanje koštati i više nego je prvotno planirano.
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE