GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CKB i Podgorička banka završile proces spajanja

CKB i Podgorička banka završile proces spajanja
SPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2020 / 08:58
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorska komercijalna (CKB) i Podgorička banka uspješno su završile jedan od najkompleksnijih projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu.

"Integrisana banka nastavlja sa radom pod nazivom Crnogorska komercijalna banka Podgorica, member of OTP group, i ostaje vodeća u zemlji, sa najvećim kreditnim i depozitnim portfolijom, kao i brojem klijenata“, navodi se u saopštenju CKB-a.

Iz banke su poručili da će prednosti integracije najviše osjetiti klijenti.

„Integrisana banka ima široku ponudu kreditnih i štednih proizvoda, pružaće brzu i kvalitetnu uslugu, inovativne digitalne proizvode i elektronsko bankarstvo, kao i raznovrsnu paletu kartica“, dodaje se u saopštenju.

Klijentima će na usluzi biti i veći broj poslovnica nego što je to bilo ranije.

U 35 filijala širom Crne Gore i sa 115 bankomata, banka će omogućiti široku pokrivenost tržišta i kvalitetan i brz odgovor na zahtjeve klijenata u skladu sa standardima OTP grupe.

„Ovom integracijom kompanije i država su dobile još jačeg partnera za podršku razvojnim projektima, dok će društvo u cjelini osjetiti prednosti kroz društvenoodgovorno poslovanje banke i podršku matične OTP grupe kao dominantne regionalne bankarske grupe“, navodi se u saopštenju.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, kazao je da mu predstavlja zadovoljstvo što može da saopšti da su dvije banke, nakon godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, uspješno integrisane.

„CKB nastavlja svoje poslovanje kao visoko likvidna, stabilna i pouzdana banka, koja uživa povjerenje svih svojih klijenata. Dodatno ojačana pripajanjem Podgoričke banke i usvajanjem njenih vrijednosti i sinergije sa najboljom ponudom i timovima, CKB je i dalje najefikasnija banka u zemlji sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanija i države“, rekao je Kovacs.

On je dodao da misija CKB ostaje ista - da bude pokretač daljeg razvoja u zemlji, doprinese uvođenju najviših evropskih standarda poslovanja, kao i da pomogne klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva, pružajući svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije.

Kovacs se zahvalio svim zaposlenima na profesionalizmu i velikom zalaganju da se ovaj projekat realizuje uspješno i u planiranom roku.

„Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima, kao i klijentima banke na podršci, razumijevanju i povjerenju koje su pokazali tokom perioda integracije”, saopštio je Kovacs.

Iz banke su naveli da su za vrijeme procesa integracije, i CKB i Podgorička postigle odličan poslovni rezultat, održavajući u potpunosti svoju redovnu dinamiku poslovanja i izlazeći u susret potrebama svojih klijenata, čak i u otežanim uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Ugledni finansijski magazin Global Finance proglasio je CKB za najbolju u Crnoj Gori, a CKB Privatno bankarstvo za najbolji servis privatnog bankarstva u zemlji. CKB je finansijski magazin Euromoney proglasio za banku godine u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora direktora CKB-a, Miklos Nemeth, saopštio je da je, spajanjem CKB i Podgoričke, integrisana banka dodatno poboljšala svoju lidersku tržišnu poziciju i u pogledu depozita i kreditnog portfolija.

„Klijenti će imati pristup najvećoj mreži filijala i bankomata, kao i širokom spektru savremenih bankarskih usluga. Inovativni kanali za elektronsko plaćanje, široka ponuda kartica, štednih i investicionih proizvoda, brzina i efikasnost karakterišu novu banku“, rekao je Nemeth.

Integrisanom bankom upravljaće Kovacs kao glavni izvršni direktor, dok je izvršni direktor za sektor upravljanja rizicima, Viktor Vorobej. Izvršna direktorica za sektor korporativnog upravljanja je Maja Vukčević, za sektor IT-a i operacija Ivan Vučinić, za sektor poslovanja sa fizičkim i pravnim licima Sandra Kordić i za sektor strategije i finansija, Maja Krstić.

Članovi Odbora direktora su Kovacs, Gyozo Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balazs Olchvary, Tamas Kamarasi i Ilona Torok.

Predsjednik Odbora direktora je Nemeth.

OTP Grupa kao dominantan učesnik na bankarskom tržištu u Mađarskoj, i u regionu centralne i istočne Evrope, pruža vrhunske finansijske usluge za više od 18,5 miliona klijenata pojedinaca i kompanija u 11 zemalja, u skoro 1,5 hiljada ekspozitura, putem više od četiri hiljade bankomata, internet i elektronskih kanala.

Tagovi: Crnogorska komercijalna banka, Podgorička banka, Miklos Nemeth, OTP banka
PROČITAJ I OVO
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
RAST
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
ZAGREB – Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate Erste&Steiermärkische Bank d.d. bez ovisnih društava, neto dobit u 2022. godini iznosila je 977,0 milijuna kuna, 15,3% više u odnosu na 847,0 milijuna kuna u 2021.
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
PRITISCI
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
FRANKFURT - Europska središnja banka vrši pritisak na austrijsku Raiffeisen banku da zatvori svoje visokoprofitabilne operacije u Rusiji, potvrdilo je Reutersu pet obaviještenih izvora.
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
KARIJERE
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
BEOGRAD - Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije, prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi Banke.
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
PORUKE
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
WASHINGTON . Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u četvrtak da bi se savezne hitne radnje za pružanje potpore klijentima Silicon Valley Bank i Signature Bank mogle ponovno primijeniti u budućnosti ako bude potrebno.
Perko: Hrvatske banke su stabilne
SMIRIVANJE
Perko: Hrvatske banke su stabilne
ZAGREB - "Što se tiče propasti banaka u Americi i problema s Credit Suisse u Švicarskoj to su, rekla bih, neusporedive priče s Hrvatskom."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE