GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CKB i Podgorička banka završile proces spajanja

CKB i Podgorička banka završile proces spajanja
SPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2020 / 08:58
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorska komercijalna (CKB) i Podgorička banka uspješno su završile jedan od najkompleksnijih projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu.

"Integrisana banka nastavlja sa radom pod nazivom Crnogorska komercijalna banka Podgorica, member of OTP group, i ostaje vodeća u zemlji, sa najvećim kreditnim i depozitnim portfolijom, kao i brojem klijenata“, navodi se u saopštenju CKB-a.

Iz banke su poručili da će prednosti integracije najviše osjetiti klijenti.

„Integrisana banka ima široku ponudu kreditnih i štednih proizvoda, pružaće brzu i kvalitetnu uslugu, inovativne digitalne proizvode i elektronsko bankarstvo, kao i raznovrsnu paletu kartica“, dodaje se u saopštenju.

Klijentima će na usluzi biti i veći broj poslovnica nego što je to bilo ranije.

U 35 filijala širom Crne Gore i sa 115 bankomata, banka će omogućiti široku pokrivenost tržišta i kvalitetan i brz odgovor na zahtjeve klijenata u skladu sa standardima OTP grupe.

„Ovom integracijom kompanije i država su dobile još jačeg partnera za podršku razvojnim projektima, dok će društvo u cjelini osjetiti prednosti kroz društvenoodgovorno poslovanje banke i podršku matične OTP grupe kao dominantne regionalne bankarske grupe“, navodi se u saopštenju.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, kazao je da mu predstavlja zadovoljstvo što može da saopšti da su dvije banke, nakon godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, uspješno integrisane.

„CKB nastavlja svoje poslovanje kao visoko likvidna, stabilna i pouzdana banka, koja uživa povjerenje svih svojih klijenata. Dodatno ojačana pripajanjem Podgoričke banke i usvajanjem njenih vrijednosti i sinergije sa najboljom ponudom i timovima, CKB je i dalje najefikasnija banka u zemlji sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanija i države“, rekao je Kovacs.

On je dodao da misija CKB ostaje ista - da bude pokretač daljeg razvoja u zemlji, doprinese uvođenju najviših evropskih standarda poslovanja, kao i da pomogne klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva, pružajući svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije.

Kovacs se zahvalio svim zaposlenima na profesionalizmu i velikom zalaganju da se ovaj projekat realizuje uspješno i u planiranom roku.

„Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima, kao i klijentima banke na podršci, razumijevanju i povjerenju koje su pokazali tokom perioda integracije”, saopštio je Kovacs.

Iz banke su naveli da su za vrijeme procesa integracije, i CKB i Podgorička postigle odličan poslovni rezultat, održavajući u potpunosti svoju redovnu dinamiku poslovanja i izlazeći u susret potrebama svojih klijenata, čak i u otežanim uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Ugledni finansijski magazin Global Finance proglasio je CKB za najbolju u Crnoj Gori, a CKB Privatno bankarstvo za najbolji servis privatnog bankarstva u zemlji. CKB je finansijski magazin Euromoney proglasio za banku godine u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora direktora CKB-a, Miklos Nemeth, saopštio je da je, spajanjem CKB i Podgoričke, integrisana banka dodatno poboljšala svoju lidersku tržišnu poziciju i u pogledu depozita i kreditnog portfolija.

„Klijenti će imati pristup najvećoj mreži filijala i bankomata, kao i širokom spektru savremenih bankarskih usluga. Inovativni kanali za elektronsko plaćanje, široka ponuda kartica, štednih i investicionih proizvoda, brzina i efikasnost karakterišu novu banku“, rekao je Nemeth.

Integrisanom bankom upravljaće Kovacs kao glavni izvršni direktor, dok je izvršni direktor za sektor upravljanja rizicima, Viktor Vorobej. Izvršna direktorica za sektor korporativnog upravljanja je Maja Vukčević, za sektor IT-a i operacija Ivan Vučinić, za sektor poslovanja sa fizičkim i pravnim licima Sandra Kordić i za sektor strategije i finansija, Maja Krstić.

Članovi Odbora direktora su Kovacs, Gyozo Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balazs Olchvary, Tamas Kamarasi i Ilona Torok.

Predsjednik Odbora direktora je Nemeth.

OTP Grupa kao dominantan učesnik na bankarskom tržištu u Mađarskoj, i u regionu centralne i istočne Evrope, pruža vrhunske finansijske usluge za više od 18,5 miliona klijenata pojedinaca i kompanija u 11 zemalja, u skoro 1,5 hiljada ekspozitura, putem više od četiri hiljade bankomata, internet i elektronskih kanala.

Tagovi: Crnogorska komercijalna banka, Podgorička banka, Miklos Nemeth, OTP banka
PROČITAJ I OVO
Subvencionisani krediti poljoprivredi kod NLB i Komercijalne
POLJOPRIVREDA
Subvencionisani krediti poljoprivredi kod NLB i Komercijalne
BEOGRAD – Komercijalna banka i NLB Banka Beograd, članice NLB Grupe, počele su da primaju zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite, a čelnici ovih banaka izrazili su uverenje da će zadržati primat na tržištu u tom poslu, saopšteno je danas.
Na kraju prvog kvartala prekinut trend rasta kredita poduzećima
KREDITIRANJE
Na kraju prvog kvartala prekinut trend rasta kredita poduzećima
ANALIZA - Uz mjesečnu stopu pada za 0,2% ukupni krediti nefinancijskim društvima krajem prvog ovogodišnjeg tromjesečja spustili su se ispod 87 mlrd kuna, nakon što su krajem veljače dosegnuli najvišu nominalnu vrijednost (87,1 mlrd kuna).
UniCredit klijentima u Italiji nudi moratorij na otplatu kredita, ali u Zabi to nije moguće
MORATORIJ
UniCredit klijentima u Italiji nudi moratorij na otplatu kredita, ali u Zabi to nije moguće
ZAGREB - UniCredit banka u Italiji na svojim web stranicama i dalje nudi mogućnost ugovaranja moratorija na kredite za tamošnje korporativne klijente, odnosno poduzeća, a vezano uz situaciju s bolesti COVID-19.
U prvom kvartalu nastavak rasta stambenog kreditiranja
RAST
U prvom kvartalu nastavak rasta stambenog kreditiranja
ANALIZA - Uz mjesečnu stopu rasta od 0,3% ukupni krediti stanovništvu krajem ožujka dosegnuli su 137,7 mlrd. kuna.
Svjetska banka odobrila HBOR-u zajam od 200 mln eura za pomoć poduzećima
ZAJAM
Svjetska banka odobrila HBOR-u zajam od 200 mln eura za pomoć poduzećima
WASHINGTON - Odbor direktora Svjetske banke u petak je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) odobrio zajam u iznosu od 200 milijuna eura za Projekt pomoći poduzećima u osiguravanju likvidnosti u Republici Hrvatskoj (HEAL), priopćeno je u subotu iz Svjetske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE