GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Citigroup cilja na dublje veze s najbogatijim obiteljima Bliskog istoka

Citigroup cilja na dublje veze s najbogatijim obiteljima Bliskog istoka
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 07:59
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Citigroup Inc. šalje svoje najbolje investicijske bankare da provode više vremena s obiteljskim uredima diljem Bliskog istoka dok fondovi nastoje rasporediti svoja bogatstva u područjima poput nekretnina i privatnog kapitala.

U većini slučajeva te obitelji generiraju svoje bogatstvo od velikih kompanija koje posjeduju, dajući Citigroupu još jedan razlog za pokušaj zauzimanja većeg dijela njihovog poslovanja, rekao je Manolo Falcó, potpredsjednik u bankarskom odjelu tvrtke.

S jasnim ciljem ostvarivanja novih poslova u vrijednosti od 150 milijardi američkih dolara do 2025., Citigroupovo okretanje Bliskom istoku naglašava njegovu predanost širenju svog globalnog otiska u upravljanju bogatstvom.

Kako Citigroup pojačava svoj fokus na upravljanje imovinom, Bliski istok postaje središnja regija. Odluka o  približiavanju obiteljskim uredima nije došla odjednom; to je proračunat potez čiji je cilj iskoristiti značajno stvaranje bogatstva predviđeno za Aziju tijekom sljedećeg desetljeća. Prema nedavnim uvidima, očekuje se da će Azija svjedočiti najvećoj stopi rasta bogatstva na globalnoj razini, s procijenjenim 100 bilijuna američkih dolara u stvaranju bogatstva. Konkretno, Hong Kong je pozicioniran kao ključni ulaz, ne samo zbog svoje uspostavljene financijske infrastrukture, već i zbog vladinih proaktivnih mjera za privlačenje milijardera putem poreznih olakšica i poticaja za osnivanje obiteljskih ureda.

Strategija Citigroupa uključuje produbljenu predanost Hong Kongu i, šire, Kini. Bankarski div ima za cilj iskoristiti status Hong Konga kao financijskog središta za razvoj svog poslovanja u području Velikog zaljeva i diljem Azije. To uključuje značajno proširenje maloprodajnog bankarstva s kreditnim karticama, privatnog bankarstva i poslovanja s obiteljskim uredima.

Ključne uloge Hong Konga i Singapura u budućnosti azijskog upravljanja bogatstvom naglašavaju stratešku važnost ovih tržišta kao mostova između Kine, jugoistočne Azije i globalnog financijskog ekosustava.

Tagovi: Citigroup, bliski istok, hong kong
PROČITAJ I OVO
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
DOBRA GODINA
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
LJUBLJANA - Banke su od siječnja do travnja ostvarile čistu dobit od 310,2 milijuna eura, što je 56,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Povećanje dobiti uglavnom je rezultat povećanja neto dobiti, posebice neto kamata.
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
DIVIDENDA
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
LJUBLJANA - Dioničari NLB-a na današnjoj su skupštini odobrili isplatu dividende u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura. Prva je to ovogodišnja isplata dividende, a o drugoj u istom iznosu odluka se očekuje krajem godine.
HBOR započeo s provedbom Urbanog razvojnog fonda
PROVEDBA
HBOR započeo s provedbom Urbanog razvojnog fonda
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), u partnerstvu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, razvila je novi financijski instrument - Urbani razvojni fond, čija je operativna provedba službeno započela krajem prošloga tjedna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE