GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capital One razmatra akviziciju Discover Financiala

Capital One razmatra akviziciju Discover Financiala
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2024 / 20:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Capital One Financial Corp. istražuje potencijalnu akviziciju zajmodavca kreditnih kartica Discover Financial Services, što bi se rangiralo kao jedan od najvećih poslova na globalnoj razini dosad ove godine, rekli su Bloombergu ljudi koji poznaju to pitanje.

Capital One sa sjedištem u McLeanu u Virginiji radi sa savjetnicima i vodi pregovore s Discoverom o dogovoru, rekli su ljudi. Dionice Discovera pale su oko 2% ove godine, procjenjujući tvrtku sa sjedištem u Riverwoodsu u Illinoisu na 27,6 milijardi dolara, dok Capital One ima tržišnu kapitalizaciju od oko 52,2 milijarde dolara.

Ako Capital One uspije postići dogovor, objava bi mogla stići već ovaj tjedan, rekli su ljudi. Prema podacima koje je prikupio Bloomberg Intelligence, ugovor bi spojio dva poznata brenda za potrošačko financiranje i stvorio najveću američku tvrtku za kreditne kartice po količini kredita, nadmašivši dugogodišnje rivale JPMorgan Chase & Co. i Citigroup Inc.

Razmišljanja su u tijeku i nije sigurno da će dovesti do transakcije, rekli su ljudi, tražeći da ostane anoniman jer su informacije privatne. Predstavnici Capital One i Discovera nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar tijekom državnog praznika.

Kupnja Discovera mogla bi se smatrati jednom od najvećih globalnih akvizicija ove godine, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg. Najveći posao do sada bila je akvizicija tvrtke Synopsys Inc. od oko 34 milijarde dolara vrijedna oko 34 milijarde dolara razvojnog programera Ansys Inc. objavljena u siječnju.

Capital One poznat je po svojim reklamama u kojima slavne osobe poput Jennifer Garner i Samuela L. Jacksona pitaju: "Što je u tvom novčaniku?" Tvrtka, na čelu sa 73-godišnjim glavnim izvršnim direktorom Richardom Fairbankom, kroz povijest je opskrbljivala subprime potrošače koji svaki mjesec imaju stanje na svojim karticama.

Tagovi: Capital One, Discover Financial, jpmorgan, citigroup
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE