GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bank Austria od danas mjeri temperaturu klijentima

Bank Austria od danas mjeri temperaturu klijentima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 07:43
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEČ - UniCredit Bank Austria počinje od danas mjeriti tjelesnu temperaturu svojih kupaca.

Glasnogovornik Matthias Raftl potvrdio je KURIER-u kako je riječ o "još jednoj od mnogih sigurnosnih mjera s naše strane za zaštitu zaposlenika i kupaca".

Prema Raftlu, Bank Austria slijedi preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja će se provoditi u cijeloj grupi.

Odbor je (a ne radničko vijeće, kako Raftl naglašava) bio odgovoran za mjere. To je opravdano povećanjem učestalosti kupaca u posljednjih nekoliko dana, s normalizacijom rada.

Konkretno, od svih kupaca koji žele otići do šaltera i servisnog područja tražit će se da izmjere temperaturu. Tko to odbije ili tjelesna temperatura bude veća od 37,5 stupnjeva, neće moći pristupiti.

Prema Raftlu, mjerenja će obavljati posebno obučeni "securityi" koji bi u svakom slučaju radili u podružnicama ili drugo vanjsko osoblje. Mjerenje se provodi anonimno, ne prikupljaju se niti pohranjuju osobni podaci. Za samoposlužne prostorije pristup je i dalje moguć sa zaštitom usta i nosa.

Raftl naglašava da će se kontrola temperature posjetitelja odvijati i u drugim objektima poput zračnih luka ili ministarstava. Do sada je to u maloprodaji uglavnom izoliran slučaj. Nema drugih mjera koje rade ovakve mjere.

- Dosadašnje mjere su dostatne. Mi ne želimo mjeriti groznicu kupcima. Bilo bi to pretjerivanje, kaže glasnogovornica RLB-a NÖ Wien Michaela Berger.

Kupci su vrlo disciplinirani, do sada nije bilo incidenata. Sigurnosno osoblje  samo osigurava održavanje dovoljne udaljenosti. U Erste banci također neće biti mjerenja temperature, rekao je glasnogovornik.

Tagovi: Bank Austria, UniCredit Bank Austria, mjerenje temperature, Erste, Svjetska zdravstvena organizacija,
PROČITAJ I OVO
EBRD želi postati većinski zelena banka
AMBICIJE
EBRD želi postati većinski zelena banka
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina usmjeriti više od polovine ulaganja u zelenu ekonomiju kako bi poduprla borbu protiv klimatskih promjena, trasiranu Pariškim klimatskim sporazumom.
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
DOGOVOR
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
FRANKFURT - Deutsche Banka je dogovorio strateško višegodišnje partnerstvo s Googleom kako bi se njemačkoj banci omogućio pristup cloud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim financijskim proizvodima za klijente.
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ROKOVI
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je rok otplate "Covid-19" zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina radi lakšeg poslovanja hrvatskih gospodarstvenika, navodi se u bančinu priopćenju od četvrtka.
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
OPCIJE
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
ZAGREB - Vlada je odlučila riješiti još jedan dugogodišnji problem u državnom vlasništvu, pa je tako Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao jedini imatelj dionica Croatia banke d.d., objavila jučer poziv za iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica te banke, odnosno 4,746.000 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
REZOVI
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
FRANKFURT - Izvršni odbor Commerzbanka planira zatvoriti više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom zemlje do kraja 2023. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE