GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 09:56
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.

To je zvanično rečeno "Vijestima" iz Elektroprivrede (EPCG).

EPCG je drugi javni poziv za koji su ponude mogle da se dostavljaju danas do deset sati raspisao 28. marta.

"Do 10 sati stigla je jedna ponuda. Otvaranje će biti u srijedu kako bi se vidjelo da li će možda pristići poštom još neka ponuda", kazali su danas iz državne energetske kompanije.

Na prvi poziv za zakup željezarinih poziva stigle su tri prijave – švajcarske kompanije 8B Capital S.A, konzorcijuma koji čini nikšićka firma Neksan Miodraga Dake Davidovića, kineska Universal Energy i češka Energy & Industrial Management Advisory Services i švedskog konzorcijuma Kvalitets Bygg - Uber Nordic. Dva konzorcijuma su potom isključena iz nadmetanja za Željezaru jer su ovi potencijalni investitori tražili određene uslove koji nije moguće ispuniti, pa je u igri ostala samo švajcarska kompanija sa kojom su nastavljeni razgovori, ali i ta ponuda nije prihvaćena zbog tehničkih nedostataka.

U drugom javnom pozivu je navedeno da će Komisija EPCG podnosiocima prispjelih ponuda uputiti poziv za pregovaranje.

"Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje svoju proizvodnu agendu temelje na proizvodnji tzv. “zelenog čelika” i koje dostave plan razvoja proizvodnih pogona Čeličana i Kovačnica za narednih pet godina godina, s akcentom na planirane investicije (unapređenje postojeće proizvodnje sa tehničko-tehnološkog aspekta i eventualna ulaganja u nova proizvodna postrojenja). Minimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi je šest mjeseci, dok je maksimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi 12 mjeseci. Ako ponuđač ponudi rok za pokretanje proizvodnje koji je duži od 12 mjeseci, taj ponuđač neće biti razmatran", definisano je u pozivu.

Minimalni period zakupa koji ponuđač može ponuditi je pet godina. Precizirano je da će maksimalni broj bodova će dobiti ponuđač koji ponudi zakup na 10 godina i duži (period zakupa ne može biti kraći od pet godina), a ako ponuđač ponudi zakup koji je kraći od pet godina, neće dobiti bodove u ovoj kategoriji.

Tagovi: ŽELJEZARA, NIKŠIĆ, EPCG, DAVIDOVIĆ, 8B CAPITAL
PROČITAJ I OVO
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE